Last news in Fakti

27 Май, 2022 14:31 2 527 5

Най-възрастният човек на света стана на 113

  • най-възрастният-
  • възраст-
  • столетник-
  • продължителност на живота-
  • дълъг живот

Столетникът от Венецуела споделя, че се чувства в добро здраве и не пие никакви лекарства

Най-възрастният човек на света стана на 113 - 1
Снимка: Shutterstock

Венецуелецът Хуан Висенте Мора, който беше обявен за най-възрастния жив мъж в света от Книгата на рекордите на Гинес миналата седмица, ще отпразнува 113-ия си рожден ден, предаде Ройтерс.

Той е роден на 27 май 1909 г.

Мора, който се радва на добро здраве и всеки ден пие по чаша ликьор агуардиенте, има 41 внуци, 18 правнуци и 12 праправнуци, става ясно от разпространено съобщение от представители на Книгата на рекордите на Гинес, цитирано от БТА.

Освен че има леко повишено кръвно налягане и проблеми със слуха заради възрастта си, венецуелецът е в много добро здравословно състояние и не приема никакви лекарства, казва Енрике Бухан, който е доктор в град Сан Хосе де Боливар, където живее столетникът.

Хуан Висенте Мора стана най-възрастният мъж на планетата, след като испанецът Сатурино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 г., почина през януари т.г. Той беше на 112 години и 341 дни.

Най-възрастната жена е френската монахиня, сестра Андре, която е на 118 години. През април т.г. почина японката Кане Танака, която бе на 119 години.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    11 1 Отговор
    сигурен съм,че не е тичал по парка с шарен чорапогащник,не е ходил на йога и на семинари за здравословен начин на живот,не е пил протеинови шейкове и здравословни смутита и не е медитирал по 3 часа на ден....ПРОСТО СИ Е ЖИВЯЛ ЖИВОТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мустафа

    6 0 Отговор
    Браво ! Да е жив и здрав още дълги години и да дава надежда, че човек може да живе и след стоте !
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Трябва за Н-ти път да ви напиша......Това,което е в гинес не означава 99,99% истина.казах ви за Бай Митьо.Заинтересувайте се колко е живял.Всички от стария пазар в Залцбург го знаеха.Мисля ,че синът му почина преди него.до 106г знам ,че бе жив и бе в старчески,но от тогава минаха много години.Всеки случай след ....всеки ден е ..подарък.Ако възрастен човек има добри грижи може да живее.В момента Тъща ми е 91г кара ,но е далеч.Плюс това ние надали ще изкараме 10г за да може да направи 100.Всеки случай домовете за стари хора в бг не са място за достоен и ....продължителен живот на стари хора!винаги съм се молил ...човек да си отиде с всичкия и на крака........Според мен те не оглушават с възраста ,а не ходят на ушни промивки и започват с времето да живеят в собствен свят на мисли........