Last news in Fakti

22 Юни, 2022 13:58 1 053 5

Съдебни тревоги отново надвиснаха над главата на Бил Козби

  • бил козби-
  • съд-
  • комик-
  • сексуално посегателство-
  • сексуално насилие-
  • обвинение

Комикът се връща в съда по обвинения в сексуално посегателство над 16-годишна

Съдебни тревоги отново надвиснаха над главата на Бил Козби - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съдът в Лос Анджелис постанови, че Бил Козби е извършил сексуално посегателство над тийнейджърка през 70-те години на миналия век.

Съдебно жури реши във вторник, че артистът е посегнал на момичето, което завел в имението “Плейбой”, съобщава bg-voice.

На потърпевшата Джуди Хът, която сега е на 64 години, беше присъдено обезщетение в размер на 500 000 долара, след като журито установи, че Козби я е насилвал през 1975 г., когато е била само на 16 години.

Хът заведе делото още през 2014 година с обвинения в сексуално насилие и причиняване на емоционален стрес. Според оригиналния иск инцидентът се е случил през 1974 година, когато тя е била на 15, но впоследствие хронологията бе ревизирана до 1975 година, когато е била на 16.

Козби държи на своята версия и отрича обвиненията в сексуално посегателство и неприлично поведение.

Според разказа на Хът, тя се запознала с Козби в парк, където той снимал филм. След като се сприятелили, той поканил нея и приятелката ѝ в неговия тенис клуб. После ги завел в къща, където почерпил добре младите момичета с алкохолни напитки, а след това ги завел в имението Playboy.

Според ищцата той знаел възрастта на двете и ги предупредил да казват, че са на 19, ако някое от “зайчетата” ги попита. След това завел Хът в спалня в имението и там я насилил сексуално.

Съдебните заседатели чуха как, когато Хът останала насаме с Козби, актьорът започнал да я целува и се опитал да вкара ръцете си под дрехите ѝ. След това той свалил панталоните си и я принудил да извърши сексуален акт с него.

Адвокатът Нейтън Голдбърг заяви, че в продължение на много години Хът е потискала спомените си за нападението, но те излезли наяве, когато други жени започнали да разкриват и обвиняват актьора, че ги е насилвал.

“Беше като тапа, изскочила от бутилка”, каза Голдбърг в началото на делото. “Спомените изплуваха на повърхността… тя беше завладяна от спомени за г-н Козби и за това, което той ѝ беше направил”.

Това е първото гражданско дело срещу актьора, което стига да процес.

От 2005 г. насам повече от 50 жени обвиниха Козби в сексуално насилие. След като беше осъден за нападение на Андреа Констанд във Филаделфия, Козби излежа малко по-малко от три години в щатски затвор в Пенсилвания, преди присъдата му да бъде отменена при обжалване. Той беше освободен от затвора през септември 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив "съдия"

    2 0 Отговор
    Ако има някаква справедливост у тези кравари ...този ГоЗби бих го признавал за виновен ,ако Съдът го подложи на т.н. "Следствен експеримент" , състоящ се от това ...ДА ПОВТОРИ ,СЪЩОТО ,С ЖАЛВАЩАТА СЕ , ТОВА ,КОЕТО Е СВЪРШИЛ С НЕЯ ПРЕДИ 50++++ години и тогава да го сготви и затвори в тендЖЮРА под налягане ,че дрътото -трудно увира :))))
  • 2 Мюмюн (Майкал)

    4 1 Отговор
    Сега се сещам...и мойти спомени исплуваха тозчас, кат са сетих, че и мен една жина на 39 години ма насилваши , докат бях на 16 гудини. Ама така ма насилваши, чи фъргах матряла на стената, втория път на кревата, третия път вав банята, чатвъртия път беше на пода вав кухнята, петия път...тук вечи ми са губи споменат. И ко сега...и аз ли да предявявам иск и убезщитение....
  • 3 Един

    3 0 Отговор
    Абе, може ли за такива глупости и откровени лъжи да няма давност??? 70-те години на миналия век, пфу, бегай го доказвай!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.