Last news in Fakti

15 Юли, 2022 14:45 2 588 22

Смело момиче: Нина Добрев плува с тигрови акули (ВИДЕО)

  • нина добрев-
  • плува-
  • тигрови акули-
  • смелост

"Моята мечта беше да плувам конкретно с тигрови акули, която най-накрая успях да осъществя", казва актрисата

Смело момиче: Нина Добрев плува с тигрови акули (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Нина Добрев има крехък вид на фина красавица, но е смело момиче, което не си поплюва да предизвиква само себе си. Тези дни публикува във Инстаграм клип как плува с тигрови акули.

"Ако ме следвате от известно време, знаете колко много обичам свободното гмуркане с акули. Преди се страхувах от тях, докато не влязох във водата, за да се опитам да преодолея страха си. Тогава разбрах колко незаинтересовани са те от хората. Била съм във водата с толкова много различни видове акули. Моята мечта беше да плувам конкретно с тигрови акули, която най-накрая успях да осъществя", казва тя.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Нина Добрев продължава: "В този ден имаше 3 представителки на вида във водата. Рокси, която е 5-метрова тигрова акула, беше особено дружелюбна. Забележете, че не сме в клетка. Забележете и колко спокойни са акулите. Те не плуват агресивно, нито се опитват да хапят или нападат. Това е така, защото те са миролюбиви, неразбрани същества. Представени са в медиите като жестоки убийци, но те са точно обратното. Всъщност наскоро имаше състезания по убиване на акули в САЩ - във Флорида, Алабама и т.н. Хората ловуват и брутално убиват тези красиви акули, които просто си живеят, както са създадени. За какво? За спорт, парични награди и хвалби. Това ме отвращава. Толкова ми е тъжно да видя труповете им, изхвърлени на пясъка - ние, хората сме жестоките убийци.

Утре в Алабама има още едно родео за убиване на акули, като на прицел е голямата акула чук. Която е критично застрашен вид. Как може това да е законно? На това трябва да се сложи край сега! И големите компании и корпорации трябва да спрат да спонсорират тези ужасни събития", ядосва се актрисата с български корени.

Тя добавя още в поста си, колко е важен океана и как заради тези състезания за убиване на акули, те скоро ще изчезнат и океанът ще умре. "Ние се нуждаем от океана, защото той произвежда 70% от кислорода, който дишаме", пише тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гравитацията не прощава

    15 5 Отговор
    Тая е уплашила даже и акулите
  • 2 Питане

    10 2 Отговор
    Има ли акула която да нападне, ако не е гладна ? Това важи за животните, не за хората.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Соваж бейби

    8 4 Отговор
    Друго двайсе пък тази ,следващия път се опитай да яздиш див лъв в саваната или някоя мамба да я целуниш по устата .След като е имала такива мечти да се пробва да работи в Aquarium La Rochelle ,има и в Съединените щати подобни да чисти дъното,витрините и дава храна на рибите ,така ще има и удоволствие да плува и с акули .
  • 5 цербер

    6 4 Отговор
    Тя добавя още в поста си, колко е важен океанЪТ. Нина Добрева е смело момиче,тигровите акули са около 5- метрови и човек трябва да внимава с тях. Тигровата акула се счита за една от най-опасните за човека, но атаките причинени от този вид акули са изненадващо редки.-пише Чичко Гугъл.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Соваж бейби

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "цербер":

    Това е бебе акула ,Нина е по голяма на дължина .Може и да има уловка от Холивуд са специалисти истинска ли е ,трикаж ли е ?Това са един от най коварният вид който същества ,да попита и семействата на изядените сърфисти .
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 4 Отговор
    Смела ще е,ако така облечена мине през цигойнар махала!
  • 10 Марияна

    2 4 Отговор
    И аз съм плувала не веднъж с такива акули. Първият път беше през 2000 година в Канкун- Мексико. Тогава плуват с 3 акули

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 11 Бавносвяткащия юстас

    2 3 Отговор
    Хубаво е да попадаме на смели хора, а не,, мекотели,, някой ми каза, че съм, страхлив,,... не съм, колко,, войни,, съм преживял., за толкова кратко време...!
  • 12 Марияна

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Марияна":

    Исках да кажа , тогава плувах с три акули.
  • 13 Била си там ама друг път,лъжеш

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Марияна":

    От китови акули и тигрова акула има разлика .
  • 14 Соваж бейби

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Марияна":

    Да предположим хипотетично ако сте била там би трябвало да знаете че -От октомври до май се организират гмуркащи екскурзии по източното крайбрежие, особено в Плая дел Кармен. Китовата акула се счита за най-голямата жива риба на нашата планета, може да достигне до 20 метра дължина и да тежи 34 тона. Но обикновено повечето са между 4 и 14 метра. Тя е напълно безвредна за хората. Най-голямата концентрация на китови акули в света е Канкун и Ривиера Мая.Не виждам нищо общо за сравнение със тази акула на нашата красива Нина .
  • 15 Едуард Петров-Едо

    3 2 Отговор
    ЕТО, НА ТОВА СЕ КАЗВА ДОБРА НОВИНА! КАТО БИОЛОГ - ЕКОЛОГ И БОГОСЛОВ НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ТОВА СВЯТО ОТ БОГА ДЕЛО! Писано е в Стария Завет ,,Господ създаде всички животни! И рече Бог: Да създадем Човека по Наш Образ и Подобие да го създадем! И Бог взе пръс и направи Човека, и вдъхна в ноздрите му Живо Дихание! И Човекът стана Жива Душа! И Бог приведе пред Човека всички животни! И каквото Име даваше Човекът на животното, такова Име му оставаше! Така Господ Бог сътвори Човека, всички растения и животни по лицето на Земята в 6 дни! И видя Бог, че всичко, което беше Сътворил, е Твърде Добро! И Благослови Бог сътвореното от него: ПЛОДЕТЕ СЕ И РАЗМНОЖАВАЙТЕ СЕ И НАПЪЛНЕТЕ ЗЕМЯТА И ОБЛАДАЙТЕ Я! Ето, давам ви за храна всяка семеносна трева! И Бог постави в Едем Адам и Ева! И те бяха голи, но не се срамуваха!...! И Бог си почина на Седмия ден от всичките си Дела!"
  • 16 Гост

    4 3 Отговор
    Харесвам я, но напоследък я гледаме повече по разни статии от някакви курорти, отколкото във филмови продукции. Не е зле да й възложат някоя нова сериозна роля. Откак напусна Дневниците и се раздели с Йън нещо не вървят нещата. Дано да й потръгне пак.
  • 17 СМЕШНооо

    2 5 Отговор
    Въх мър божеее, би възкликнала баба ми... Какво не правиш за да се смяташ за ИзвестнА
    А може ли филмология и роли дето е участвала
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Фамозно!!!

    2 0 Отговор
    Уникална цензура при това без никаква причина има в сайта. Написах, че Николина Добрева е смела българка защото плува с акули и... ме изтриха!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.