1 3365

Рецепта на деня: Руло от свинско месо и плодове

  • свинско месо-
  • руло-
  • плодове-
  • праскови-
  • вишни-
  • какво да сготвя

Ястието може да се предложи на гости за официална вечеря

Рецепта на деня: Руло от свинско месо и плодове - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 по-голямо и дълго свинско бонфиле, около 700-800 г
  • 1 пакет замразени вишни 300-400 г
  • 1 буркан или консерва белени праскови
  • 250 г пушен бекон (ако няма пушен може суров)
  • 3-4 ябълки
  • 1-2 филии сух хляб, стрит на трохи
  • 2-3 скилидки чесън
  • прясна мащерка
  • пресен риган
  • пресен розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • горчица

Начин на приготвяне:

Препоръчително е свинското бонфиле да се изчисти от ципите, след което се опакова с найлоново фолио и нежно се разтегля с помощта на чук, за да се отвори месото. След това се маха фолиото и месото се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се настрани и започваме подготовката за плънката.

Плънката за рулото: Вишните се слагат в тенджера заедно с малко горчица, черен пипер и се варят за няколко минути. Добавя се малко зехтин и пресни подправки – мащерка и розмарин. След като се сварят, се отделя малка част от сместа, която ще се използва за сос. Към по-голямата част от сместа се добавят щипка сол и няколко нарязани и обелени парчета ябълка и праскови. При нужда се слага съвсем малко вода, докато се задушат всички продукти в тенджерата.

След като омекнат продуктите, се пасират и към тях се добавят няколко филии сух хляб, стрити на трохи. По желание към сместа се добавят и няколко скилидки чесън, за да стане плънката по-ароматна. Приготвената смес се нанася върху разстланото бонфиле. Месото се навива на руло внимателно и отново се овкусява със сол и пипер.

Поставя се хартия за печене на дъното на тавата и се слага рулото. Поръсват се няколко капки зехтин, а може да се сложи и стрък розмарин, както и няколко тънки парчета бекон, за да се затвори хубаво рулото и да е още по-ароматно. След това се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пече се за около 20-30 минути.

Когато извадите рулото, изчаквате го да изстине и го нарязвате на средно дебели парчета. Сервирате рулото, полято с вишнев сос*.

Сос: Отделената част от сместа с подправките и горчицата се пасира и се прецежда, за да няма парчета в соса.

Ястието може да се предложи на гости както за официална вечеря, така и за нещо вкусно и лесно за правене, когато нямаме много време за готвене, тъй като се приготвя бързо, пише az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 1 Отговор
    Почти добра рецепта , само плодовете и вишневият сос изхвърлете !!! И заменете с гъби , и гъбен сос !

    Коментиран от #3

  • 2 Хасаъ

    3 1 Отговор
    Сега ще кажа на Айшето да го направи, а довечера Мустафа и Реджеп като се върнат от бракониерството, сипвам люта ракия и ще хапнем като като попско дете на Задушница!
  • 3 Кочо

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    В стомаха и без това всичко се смесва! Така, че няма значение дали коктейла ще бъде заложен от теп още в тигана! Буна петит!
  • 4 ШесПет

    5 1 Отговор
    Точно "манджа с грозде"!
  • 5 един

    2 2 Отговор
    "Ястието може да се предложи на гости",които са ти неприятни!