3 00415

Рецепта на деня: Макарони с кайма и зеленчуци

  • паста-
  • макарони-
  • кайма-
  • говеждо месо-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Вкусна паста

Рецепта на деня: Макарони с кайма и зеленчуци - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 2 опаковки макарони (800 гр.)
  • 1 кг говеждо месо
  • 3 глави лук
  • 4 моркова
  • 2-3 домата
  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 люти чушки
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • връзка магданоз
  • растително масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете морковите, лука, доматите и телешкото месо (на кубчета), сложете на котлона тенджерата с олио и пържете месото до златисто кафяво. Добавете му лука и продължете да пържите, после добавете морковите и продължете, а накрая и доматите за още 5 минути, като не спирате да бъркате. Добавете солта, черния пипер, целите люти чушки и всички останали подправки, без чесъна и магданоза и ги покрийте с капак, като оставите всичко да се задуши за час, като от време на време бъркате.

Ако водата се изпари и месото загаря, долейте още. Докато всичко се задушава добавете накълцания магданоз. След като времето изтече, махнете лютите чушки, сипете макароните и разбъркайте, като трябва добавете още вряла вода, която да покрива макароните наполовина. Сложете капака и оставете котлона на среден огън. Разбъркайте и ако макароните още са твърди, им дайте 5-10 минутки. Преди края добавете чесъна, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Емили

    2 1 Отговор
    Май, ще преминавам вече на онова, което ми,, подаряваха,, това ястие, също ми е много любимо, но.....
  • 3 086

    4 2 Отговор
    Слабо. Цял час да вариш вече запържена кайма, лук и моркови, то нищо полезно няма да остане в тях. Магданозът се слага най-най накрая, когато ястието не е на огъня вече.
  • 4 Нещо не разбрах

    5 1 Отговор
    Кайма или месо на,, купчета,,...!?

    Коментиран от #8


  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ейййй

    1 1 Отговор
    Яштемиу Яяяяяяяя
  • 7 Анна

    8 1 Отговор
    Според пастата рецептата е за 8-9 души. А самото приготвяне е срам за майстора.

    Коментиран от #11

  • 8 Ти си

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нещо не разбрах":

    Откъде да знае горката - такаи го превежда гугъл и така го пуска без да го редактира ......
  • 9 Старият адмирал

    4 0 Отговор
    Това е лека вариация на рецепта за "макарони по флотски". И понеже оригинално е руска, не е политически коректно да се напише истинското заглавие.
  • 10 хммм

    0 3 Отговор
    Сосът с кайма става прекалено мазен. Аз го харесвам само с домати, моркови, гъби и лук.

    Коментиран от #12

  • 11 Яж солети със младешкия сос

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анна":

    На Мустафа....!
  • 12 Ти си

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "хммм":

    Няма как соса да е мазен ако го приготвяш с телешко или говеждо месо и с малко зехтин .....
    Но всичко е до предпочитания и вкус ....

    Коментиран от #14

  • 13 Живот назаем

    3 0 Отговор
    ,, шегата,, настрана, но с телешка кайма и истинска, става супер...!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.


  • 15 Ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "има, има":

    Оффффф .....
    Приправня веганска - ба вас всичко ви мирише но ядете имитати на това което отричате и ненавиждат.....