Last news in Fakti

15 Август, 2022 11:56 2 050 6

Необяснимо силен тътен чуха жители в щата Юта (ВИДЕО)

  • метеор-
  • необяснимо-
  • силен звук-
  • силен шум-
  • тътен

Местните власти смятат, че звукът е от падащ метеор

Необяснимо силен тътен чуха жители в щата Юта (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Силен тътен като от падане на тежък обект е бил чут в райони на Северна Юта и вероятно става дума за метеор, съобщиха местните власти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съобщенията за силен шум започнаха да се появяват около 8:30 ч. вчера, а потребители на мрежата от Оръм до Южен Айдахо предадоха в социалните мрежи, че са чули този звук, съобщи в. „Солт лейк трибюн“.

Губернаторът на Юта Спенсър Кокс написа в „Туитър“, че неговият офис потвърждава, че звукът не е свързан със сеизмична активност или военни обекти.

Клонът на националната метеорологична служба в Солт лейк сити съобщи в „Туитър“, че устройството за засичане на мълнии вероятно е уловило проблясъка на опашката на метеора. А това, според длъжностни лица, изглежда е потвърдено от видеоклип на очевидец в Рой.

Жителката на Солт лейк сити Уенди Мелинг точно била излязла от къщата си вчера сутринта, когато чула шума, който описа като „силен и дълбок бумтящ звук“, последван от няколко секунди тътен.

Помислих, че нещо у дома е паднало. Огледах всичко от мазето до тавана и единственото нещо, което открих, беше паднала летва от оградата, е написала Мелинг във Фейсбук.

Наистина звучеше като звукови гърмежи, които съм чувала, последвани от кратък звук като от разтърсващ гръм, разказа Мелинг. Този силен тътен, последвал бумтящия звук, траял 3-4 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    18 1 Отговор
    Руснаците са пробили Земята от другата страна и им връщат хаймарсите.
  • 2 Бай Дън Сяо Пън

    6 2 Отговор
    Два подобни тътена с неизвестен произход бяха засечени (и НЕОБЯСНЕНИ) в една провинция в турция преди ден ! По диаметралната на планетата двете области са точно една срещу друга ! Повтарям-ДИАМЕТРАЛТО-което означава че линията минава прец центъра(ядрото) на планетата
  • 3 Калибър

    4 2 Отговор
    Циркон
  • 4 Пич

    10 1 Отговор
    Метеорити друг път !!! Техните глупаци с фракинга , пак да дупчили земята !!!
  • 5 1222

    3 0 Отговор
    Някой умрял сателит ще е било.
  • 6 шегичка

    8 1 Отговор
    Пилота на метеора оцелял ли е ?