Last news in Fakti

17 Август, 2022 15:58 2 870 3

Тридневна детокс диета със супа

  • детокс-
  • диета-
  • пречистване-
  • прочистване-
  • супа

Тези три рецепти ще ви помогнат да възобновите метаболитните процеси в организма и да се чувствате по-добре

Тридневна детокс диета със супа - 1
Снимка: Shutterstock

От време на време е нужно да пречистваме организма си, за да функционира пълноценно и в същото време здравословното ни състояние да се подобри. За да направите това, можете да използвате тридневна диета – при която можете да ядете колкото си искате супа.

Зеленчуковата супа е отлична храна, която ще премахне токсините от тялото и ще му осигури всички необходими хранителни вещества, разказват Gotvach.bg.

Ето и основните предимства на тридневната диета със супа:

  • - ще се подобри работата на лимфната система, белите дробове, червата, бъбреците, черния дроб и кожата;
  • - ще се нормализира храносмилането и ще се повиши имунитета;
  • - влакната в супата подобряват метаболизма, понижават кръвната захар;
  • - ще почувствате прилив на енергия, освен това, ще загубите няколко килограма.

Програмата за пречистване със супа може да бъде вашата първа стъпка към здравословно хранене. Ето ги и основните правила, които трябва да спазвате през тези три денонощия.

Основни правила при спазването на тридневната диета със супа

По време на диетата не можете да ядете нищо друго освен супа – която можете да поглъщате в каквото и да е количество. Количеството на съставките в супата регулирайте по ваше усмотрение. Продължителността на тази диета е от 1 до 3 дни. Можете да я повторите след месец и всеки ден да консумирате от 5 до 6 чинии супа.

  • Освен зеленчуци добавяйте и любимите си подправки и билки към супата.
  • По време на диетата за пречистване пийте много вода, за да отстраните токсините от тялото.
  • Пригответе супата ден преди да започнете диетата.

Ето 3 от най-добрите рецепти за пречистващи супи, които можете да редувате по време на диетата:

Супа от леща

Загрейте малко масло в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци – картофи, ябълка, моркови и лук, запържете ги на слаб огън за 10 минути. След това налейте бульона и добавете леща, джинджифил, кимион, чили на прах, червен пипер. Оставете супата да поври за още 30 минути или докато зеленчуците се сварят напълно. Посолете на вкус и можете да я пасирате в блендер.

Супа от броколи

Нагрейте малко масло в тенджера, добавете броколи, нарязани целина и лук. Запържете зеленчуците на слаб огън за 5 минути, след което сипете зеленчуков бульон в тенджерата. Варите супата до готовност на зеленчуците. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и добавете любимите си билкови подправки. Можете да пасирате супата в блендер на пюре и така да стане крем супа от броколи.

Морковена супа

Сипете зеленчуков бульон в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци в него – моркови, джинджифил, чесън. Оставете да заври и да се задушава на слаб огън. Запържете лука в малко масло до златистокафяв цвят и го добавете към зеленчуците, оставете да се вари за 10 минути. Посолете, поръсете с черен пипер на вкус и добавете любимите си билкови подправки, можете да пасирате в блендер.

Ако нямате някоя от съставките, или не я добавяйте, или я заместете с равностоен продукт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо

    6 3 Отговор
    Сега е горещо и не се ядат топли супи, за да не се потиш и люто не се яде.

    Коментиран от #2

  • 2 Ал Тъпоне

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Херо":

    Аз правя всекиднена детокс диета с бира. Купувам си една "двуцевка" разбирай 2 литра и докато не се детоксикирам изцяло не ставам от масата!
  • 3 Не са помии

    2 2 Отговор
    Добре, чудесни са...!