Необходими продукти:
- 3-4 големи глави жълт или бял лук
- 1 – 2 стрити скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушен или пресен наситнен розмарин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и нарязва на по-дебели колелца или парчета. Слага се в намазнена със зехтин тава или върху хартия за печене, ако няма да намазнявате тавата. Добавят се подправките и зехтинът и се разбърква.
Печете лука в предварително загрята фурна на 210 градуса за около 30 минути или докато омекне добре и стане златистокафяв. Печеният лук е чудесен за гарнитура или като мезе, предястие, пише Az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Бавносвяткащия юстас
12:08 01.09.2022
3 Катина
Коментиран от #4, #5
13:20 01.09.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Чумичка
До коментар #3 от "Катина":
Да те измете, 90 %сте, стари и млади, луди за к...!22:42 01.09.2022