Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 10:05 3 376 9

Рецепта на деня: Мариновани патладжани по селски

  • патладжани-
  • марината-
  • буркани-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

Чудесна зимнина

Рецепта на деня: Мариновани патладжани по селски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • патладжани - 10 кг;
  • оцет - 2. 5 л;
  • олио - 500 г;
  • сол - 400 г;
  • черен пипер;
  • бахар - ½ пакет;
  • дафинов лист - 6 бр.;
  • вода - 500 мл.

Начин на приготвяне:

Патладжаните се режат на кръгчета, като преди това се почистват от дръжките. Приготвя се марината и докато все още е вряла, патладжаните се попарват в нея за няколко минути. След това се отцеждат и охлаждат.

Маринатата се приготвя от вода, оцет, сол, растително масло и подправки. Количествата са посочени в списъка с продукти. Попарват се с вряща марината, приготвена от посочените в рецептата количества вода, оцет, сол, растително масло и подправки.

Охладените патладжани се пълнят в предварително подготвени буркани и се заливат с марината. Покриват се с парче плат и се съхраняват на тъмно и прохладно място.

Най-хубавото е, че след 10 дни са готови за похапване, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин софиянец

    2 13 Отговор
    само селянин може да яде селска манджа, гражданите ядат пекано месце от постно прасенце

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Защо ме триете

    7 2 Отговор
    Голям гражданин...няма що , не се "пека" а ПЕЧЕ
    Може би си учил в у-ще български език !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Защо ме триете":

    ТЪРКАТ ТЕ ЩОТО НИЩО ВАЖНО НЕ КАЗВАШ
  • 6 Две

    0 0 Отговор
    кила и половина оцет и половин кило сол.?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 От кое село си

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин софиянец":

    дето ядат "пекано"месце......Щото ние си ядем печено каквото има.