Необходими продукти:
- патладжани - 10 кг;
- оцет - 2. 5 л;
- олио - 500 г;
- сол - 400 г;
- черен пипер;
- бахар - ½ пакет;
- дафинов лист - 6 бр.;
- вода - 500 мл.
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат на кръгчета, като преди това се почистват от дръжките. Приготвя се марината и докато все още е вряла, патладжаните се попарват в нея за няколко минути. След това се отцеждат и охлаждат.
Маринатата се приготвя от вода, оцет, сол, растително масло и подправки. Количествата са посочени в списъка с продукти. Попарват се с вряща марината, приготвена от посочените в рецептата количества вода, оцет, сол, растително масло и подправки.
Охладените патладжани се пълнят в предварително подготвени буркани и се заливат с марината. Покриват се с парче плат и се съхраняват на тъмно и прохладно място.
Най-хубавото е, че след 10 дни са готови за похапване, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гражданин софиянец
Коментиран от #9
10:15 01.10.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Защо ме триете
Може би си учил в у-ще български език !
Коментиран от #4, #5
10:23 01.10.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #3 от "Защо ме триете":
ТЪРКАТ ТЕ ЩОТО НИЩО ВАЖНО НЕ КАЗВАШ10:56 01.10.2022
6 Две
Коментиран от #8
11:03 01.10.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 От кое село си
До коментар #1 от "гражданин софиянец":
дето ядат "пекано"месце......Щото ние си ядем печено каквото има.16:20 01.10.2022