Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 10:05 2 529 4

Рецепта на деня: Пуешки шницели по турски

  • пуешко-
  • салата-
  • какво да сготвя

Поднесете със свежа салата

Рецепта на деня: Пуешки шницели по турски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пуешки шницели - 6 бр.

бахарат - 1 с.л. подправка

бяло вино - 200 мл

сол - 1/2 ч.л.

олио - 150 мл

галета - 200 г

брашно - 200 г

яйца - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Пуешките шницели се измиват много добре и се слагат в дълбока купа. В отделна малка купа се слага подправката Бахарат, виното и солта. Разбърка се много добре до получаване на хомогенна смес. Със сместа се заливат шницелите, като много добре се овалват от всички страни. Купата с шницелите се завива с фолио за свежо съхранение и се оставят за 3 ч. в хладилник.

След като се извадят от хладилника, остатъчната течност се изсипва. Яйцата се разбъркват на пяна и се изсипват в плитка равна чиния и тавичка. Всеки шницел се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето и най-накрая се овалва в галета.

Пържат се пуешките вкусотии в предварително сгорещено олио, като се обръщат по три пъти от всяка страна, за да не прегорят и да се изпекат много добре отвътре. След като се извадят от тигана, се оставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината. Сервират се пуешки шницел по турски със свежа салата, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много е вкусен

    3 3 Отговор
    този путешки шницеп по турски!
  • 2 Какви

    3 2 Отговор
    турски шницели с вино ?
  • 3 Как

    1 0 Отговор
    Е какво му е различното от българската рецепта?
  • 4 Една подробност

    2 0 Отговор
    Шницелите да са от пуйка и да не са от кланица като тази край Плевен дето я затвориха здравните!