Необходими продукти:
- • джолан - 1 цял;
- • чесън - на прах;
- • бял пипер;
- • червен пипер;
- • черен пипер.
Начин на приготвяне:
Свинският джолан се овкусява с всички подправки и след това се оставя за няколко часа, за да могат вкусовете да се смесят.
Фурната се включва на 180 градуса да се загрява. Пригответе си плик, в който да сложите джолана. На няколко места е добре да направите дупки. Около два часа са нужни на свинския джолан, за да се получи крехък и сочен.
Имайте предвид, че в някакъв момент трябва да го обърнете, затова е нужно да сте около фурната и да го наблюдавате. Джоланът се поднася с картофки соте или друга подходяща гарнитура, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Без
10:21 13.11.2022
2 Пенсионерка
10:26 13.11.2022
3 Ти си
А и ако нямам "картофки" за сотиране може ли да ползвам варени картофи за гарнитура ......
Коментиран от #6
12:00 13.11.2022
4 Телевизия Бобов дол
12:04 13.11.2022
5 Ром Бакарди
12:08 13.11.2022
6 Идън
До коментар #3 от "Ти си":
Има специални пликове за печене , но в тях месото не може да получи коричка и стои като парено.За по- лесно миене на съдовете е добре...Коментиран от #8
12:48 13.11.2022
7 В плик
13:13 13.11.2022
8 Ти си
До коментар #6 от "Идън":
Да си видял в някой ресторант да ти пекат месото в "пунга" ? Или в някое готварско шоу с истински готвачи да използват тази рекламна торбичка за фрусстрирани жени . ...Коментиран от #9
13:55 13.11.2022
9 Идън
До коментар #8 от "Ти си":
В ресторантите няма да те допуснат до кухнята- мястото ти е на масата. А на масата в чинията ти може да има теменужки, карамелизиран цвят от тиква или златни люспи... Дали ги слагаш у дома при сервиране- едва ли...Тези пликове се махат по някое време и ястието се допича без нищо върху него. Същото правя и с алуминиевото фолио... Остави и готварските предавания- теса за друг вид ястия и- с други продукти- техники- подправки и много кулинарни знания.17:06 13.11.2022