15 Ноември, 2022 13:32 3 199 10

Японка принуди 9-годишната си дъщеря да сe подложи на пластична операция (ВИДЕО)

  • япония-
  • момиче-
  • дете-
  • пластична операция-
  • разкрасяване

Стандартите за красота в азиатската страна са безпощадни дори и към подрастващите

Японка принуди 9-годишната си дъщеря да сe подложи на пластична операция (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Японка подложи на пластична операция за разкрасяване 9-годишната си дъщеря, пише btv. Клепачите на малката Мичи били единични, а според азиатския стандарт за красота е важно клепачите да бъдат двойни. Майката, която се казва Ручи, споделя, че тя самата е страдала като дете от жестокостта на другите деца заради външния си вид.

„Майка ми и сестра ми бяха с двойни клепачи и големи очи, моите не бяха такива. Всички смятаха, че по-малката ми сестра е много по-сладка от мен, а жените от квартала ѝ носеха сладкиши. Аз никога не получавах комплименти. Не исках и Мичи да страда“, споделя японката пред азиатската телевизия VICE.

Самата тя се подлага на такава процедура, когато е била на 18 години и дори съжалява, че не го е направила по-рано.

„Момичетата трябва да са с двойни клепачи. Никога не съм виждала момиче с единичен клепач, за което да помисля, че е красиво“, казва още Ручи. Майката на 5 деца не иска Мичи да расте с комплекс за очите и превръща това в своя основна грижа.

В Япония е позволено непълнолетните да се подлагат на пластични операции, когато са получили съгласието на родителите си. Страната на изгряващото слънце е на четвърто място в света в класациите за проведени разкрасителни процедури на операционната маса.

Манипулацията върху очите на Мичи се оказва доста болезнена, но тя дори проявява нетърпение да се подложи на нея в името на красотата. За този тип операции са необходими 20 минути. Процедурата на Мичи обаче продължава два часа, а упойката не действа.

В репортажа на VICE TV се чува, че момичето плаче. Kогато репортер на азиатската телевизия пита детето какво се е променило в живота му след операцията, то казва, че всъщност нищо особено. В този момент се намесва майката и пита „Нима не казват хората сега, че изглеждаш по-сладка?“.

„Да, казват го“, казва Мичи и кима утвърдително, докато държи плюшено мече в скута си. Тя добавя, че иска да се подложи и на следваща процедура – защото очите ѝ са твърди тесни и поради това е принудена да се взира в хората.

Детският психолог професор Томохиро Сузуки коментира, че се крият опасности в това децата да се подлагат на пластични операции. Според него въобще хората могат да бъдат лесно „хванати“ в техния капан.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ручи

    6 0 Отговор
    Тея по зле от наште плеймейтки . Деца да разкрасяват.
  • 2 Коментар

    10 2 Отговор
    Демократични "ценности" сър?!
    Абе я остави детето на мира бе бака!

    В България по същия начин - кой бил черничък, кой бил с лунички, къдрав, с голям нос, с големи уши?!

    Абе вместо да коригирате визията на децата си, коригирайте им първите 7 години!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Не си разбрал

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    Ако беха демократични щеше всеки да си е такъв какъвто си е. С двойни клепачи, с лунички, с уши пеленгатори, с крив нос ама нали е диктаторски режим скрит зад демокрацията, всичко трябва да е по шаблона.
  • 4 Голяма работа

    11 4 Отговор
    На тази възраст децата в западната част на гейсъюза отдавна са си сменили пола!
  • 5 ами,

    8 1 Отговор
    Човешката глупост наистина е безкрайна......
  • 6 Много хубаво е станало

    7 2 Отговор
    нищо не си личи.Японците си имат топ специалисти и топ техника която тук ще имаме след 30г. но може би!Точно това е топ пластика да те направят красив и да няма и следи от корекция.Но тук това няма как да се случи, нито зъби могат да правят, нито гърди, а за лице не коментирам.Ако има класация за най-грозна пластична интервенция България ще е в топ 1.😹😹😹😹😹🙀🙀🙀😹🙀😹
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ужас

    4 2 Отговор
    Втф страната с може би най-голям процент педофилия е това...
  • 9 бг.-та чушкопеци

    1 0 Отговор
    Добре дошли в 3015г. в малко Токйо.😹😹😹

  • 10 кики

    0 0 Отговор
    Това вече не е нормално. А само преди 80 години са имали други ценности, сега тия същите японци сигурно при вида на пу шка се изпускат от страх