Необходими продукти:
- патладжани - 1 бр.
- лук - 1 глава
- домати - 2 бр.
- чесън - 3 скилидки
- ориз - 2 с.л.
- сирене - 2 с.л. мизитра
- краве масло - 1 с.л.
- зеленчуков бульон - 1 кубче
- зехтин - 1 с.л.
- риган
- черен пипер - прясно смлян
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета с големина 1 см. Лука и доматите без люспата нарежете на кубчета. Чесъна нарежете на ситно или намачкайте. Загрейте фурната на 180 градуса.
В тиган, който може да се слага и във фурната на умерено загрята температура, запържете патладжана, докато не поруменее.
Прибавете лука и продължете пърженето с разбъркване още 5 мин.
Прибавете чесъна и доматите, а след няколко минути и ориза и кубчето бульон, както и останалите подправки.
Налейте вода, разбъркайте и поръсете с настърганото сирене и разпръснете парченца масло.
Печете патладжана 20 минути до златист загар.
Сервирайте патладжана по гръцки с домашен хляб и зелена салата.
Ако нямате гръцко сирене, заместете с настърган пармезан, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Механик
За една комшийка, пенсионерка с 300 лв пенсия питам.
Коментиран от #2, #3
11:47 05.12.2022
2 Психотерапевт
До коментар #1 от "Механик":
Патладжана и чесъна са скъпички,ама ще сложи повечко пармезан.14:06 05.12.2022
3 Йо Несбьо
До коментар #1 от "Механик":
Светът не се движи около пенсионерите и техните потребности. Неслучайно пенсиите са процент от доходите като работник/служител и е задължение на всеки пенсионер да помисли за издръжката си по времето, когато няма да е активно на работа.12:55 09.12.2022