Необходими продукти за 6 чаши:
портокали - 1/2 кг
ванилова захар - 5 г
анасон - 2 звездички
хвойна - 2 зърна
карамфилчета - 2
ябълки - 1/2 кг
бутилка червено вино
кардамон - 2 зърна
канела - 2 пръчки
Начин на приготвяне:
Изсипвате виното в касеролка или малка тенджерка.
Прибавяте всички съставки, плюс резените портокал и ябълка. Загрявате на котлона за 20 минути.
Греяното вино не трябва да завира, иначе ще нагарча.
Пие се, докато е топло, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Не преяждайте
10:09 25.12.2022
2 ха ха
10:16 25.12.2022
3 Ти си
И какво за Бога е това "касеролка" ?
Защо оросълшавате така настървено да замърсяване българския език с чуждици ..
11:50 25.12.2022