Last news in Fakti

5 Януари, 2023 10:48 3 546 5

Принц Хари обвини брат си Уилям в насилие

  • принц хари-
  • принц уилям-
  • мемоари-
  • насилие

Според откъс от автобиографичната му книга, той обвинява Уилям, че го е блъснал, вследствие на което Хари паднал на земята

Принц Хари обвини брат си Уилям в насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Принц Хари обвини брат си Уилям в акт на насилие през 2019 г., съобщиха АФП и ДПА, позовавайки се на откъс от книгата на принц Хари, публикуван във в. "Гардиън". По-малкият син на Чарлз Трети е в хладни отношения със семейството си. Сега, според откъс от автобиографичната му книга, той обвинява Уилям, че го е блъснал, вследствие на което Хари паднал на земята.

Принц Хари и съпругата му Меган преустановиха задълженията си към кралското семейство през 2020 г. и заживяха в САЩ. Двойката критикува многократно британското кралско семейство, в свои интервюта, както и в биографичната документална поредица по "Нетфликс".

В книгата си "Spare" ("Резервен"), която трябва да излезе на 10 януари, Хари разказва, че е бил атакуван физически от по-големия си брат Уилям по време на скандал между тях в Лондон през 2019 г., предаде БТА.

Принц Хари обвинява брат си и за това, че е наричал съпругата му Меган "труден характер" и "невъзпитана". Според книгата големият брат се държал като престолонаследник и не можел да разбере, че по-малкият брат не се чувства добре в ролята си на "резерва". Заглавието на книгата "Spare" ("Резервен") идва от реплика, изречена от баща им пред покойната майка на принцовете - принцеса Даяна. При раждането на Хари Чарлз казал, че работата му е свършена, защото вече имат и престолонаследник, и резерва.

След разгорещен спор Уилям хванал брат си за яката, разкъсал я и после проснал Хари на земята. "Паднах върху купата на кучето, която се счупи и парчетата се врязаха в гърба ми", разказва още Хари в книгата си. Той останал на земята и помолил брат си да си тръгне. Уилям не се извинил веднага.

Падането оставило драскотини и синини по гърба на Хари.

В интервю, публикувано в понеделник, принц Хари заяви, че би искал да възстанови отношенията с баща си и брат си, с които изглеждаше много близък преди време. Връзките между тях обаче изглеждат далеч от затопляне. В документалната поредица, разпространена от "Нетфликс" през декември, Хари и Меган обвиняват кралското семейство в лъжи. Според Хари брат му Уилям му крещял по време на семейно събиране през 2020 г. в присъствие на покойната кралица Елизабет Втора. Херцозите на Съсекс обвиняват принца и принцесата на Уелс, че са в основата на негативния им медиен образ, защото искат да са единствените "звезди" в кралското семейство. През март 2021 г. Меган и Хари обвиниха кралското семейство в расизъм и липса на чувствителност.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    23 0 Отговор
    Женчо, трябвало е да му опука едно кроше, а не да циври.

    Коментиран от #2

  • 2 Пешо

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Диамантената ръка":

    "Акт на насилие" - бил го блъснал и той паднал...
    А когато Тони Блеър нападна Ирак и после се доказа, че предтекстът бил фалшив , го наричат Демокрация и "освобождаване".
  • 3 трясъ

    4 3 Отговор
    Трябва да го е объхтал,а не блъснал. Хари май не е от Шарлз. Двамата с Уилям въобще не си приличат лицево.
  • 4 пенко

    2 2 Отговор
    ЕГАТИ КОДОША !!!?? ЕДИНИЯТ Е МЕКОГ ЪЗ ХЪРБАЛЕТ , А ДРУГИЯТ Е ВОЕНЕН МЪЖАГА -ИРЛАНДЕЦ --- ТА КОЙ -КОГО -А ??????????????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.