Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 15:47 1 301 5

Откраднаха 12 маймунки от зоопарк в Луизиана

  • маймуни-
  • зоопарк-
  • кражба-
  • луизиана

Според зоопарка няколко местни, щатски и федерални агенции разследват случая

Откраднаха 12 маймунки от зоопарк в Луизиана - 1
Снимка: Shutterstock

Дванадесет катеричи маймуни (обикновени саймири) бяха откраднати от зоопарк в Луизиана през изминалия уикенд, а дни преди това две маймуни изчезнаха от „Зоопарк Далас“, предаде ДПА.

Зоопаркът „Зуузиана“, който се намира в Брусард, в околността на Лафайет, твърди, че кражбата се е случила преди полунощ в събота.

„Лицето набеляза съоръжения за по-дребни примати и конкретно изложи на риск експоната за катеричи маймуни. Лицето, за съжаление, успя да открадне дванадесет катеричи маймуни,“ каза зоопаркът в публикация във Фейсбук. Останалите катеричи маймуни, които са местни за Южна Америка, бяха в безопасност и други животни не бяха засегнати, по думите на зоопарка.

„Всички други животни са налице и изглежда не са били повлияни,“ казаха от „Зууизана“. Според зоопарка няколко местни, щатски и федерални агенции разследват случая.

„Процесът на обгрижване на животните тук е много пълноценен и от голяма важност – с негова помощ се създава диалогична връзка и дори любов към животните“, сподели генерален мениджър Мат Олдбъргтолд. „Те се превръщат в част от семейството ти. За кратко време стават от значение за теб. Невероятно разстройващо е. Те са част от семейството ни. Преди всичко сме просто много разстроени и бихме се радвали маймуните да бъдат върнати.“

Кражбата на катеричите маймуни беше преди тази на две маймуни от вида императорски тамарин, които изчезнаха от “Зоопарк Далас“ и по-късно бяха намерени в изоставен дом на около 8 км от зоопарка. Този случай остава в процес на разследване.

В „Зоопарк Далас“ неотдавна също избяга леопард, а лешояд умря подозрително.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Байдън

    5 0 Отговор
    Не съм ги откраднал, взех ги за съветници.
  • 2 въпросче

    2 0 Отговор
    И за какво са им тези маймунки на крадците?!

    Коментиран от #3

  • 3 бобо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Позвъних в зоопарка на Луизиана. От там се съгласиха се съгласиха да те приемат за отглеждани вместо маймуните. Казват, че задавали дори по- умни въпроси от твоя.
  • 4 ИЯО

    0 0 Отговор
    Що пък да не плъзне "-monkey virus 2023",
  • 5 Джон Маклейн

    0 0 Отговор
    Явно Брус Уилис ще снима продължение на филма.......