Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 11:15 719 7

20 февруари е Световен ден на социална справедливост

  • световен ден на социална справедливост-
  • 20 февруари-
  • оон

20 февруари е обявен за Световен ден на социална справедливост, през 2009 г. с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г.

20 февруари е Световен ден на социална справедливост, обявен за такъв през 2009 г. с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г.

Световният ден на социалната справедливост носи специално послание, в което се съдържа важна част от мисията на Министерството на труда и социалната политика. То стои във фокуса на политиките за повишаване на благосъстоянието на българските граждани, чрез осигуряване на пълноценното и равнопоставеното им участие в обществения живот. Този призив е водещ в усилията да бъде гарантирано справедливо разпределение на резултатите от икономическия и социален напредък.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    2 2 Отговор
    Терминът "социална справедливост " сигурно е измислен от Сорош .... ,
  • 2 Павелпенев

    3 0 Отговор
    Браво. Поне един ден в годината да има социална справедливост според ООН. През останалите 364 дни духайте супата,както беше казал един виден футболист.

    Коментиран от #3

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Павелпенев":

    Това , че е обявен за ден на социалната справедливост, не значи че днес я има ❗❗❗
  • 4 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Този ден е дело на някой тарикат ,хората да си мислят че има справедливост или че на корумпираните с власт и пука за бедните и отрудени душици !Никога не е имало няма и да има да се празнува в чест !Само илюзия ,блаженни са вярващите наивници амин !не и в този живот
  • 5 Гъбарко

    2 0 Отговор
    Депутатски празник.
  • 6 ха ха

    2 0 Отговор
    плакнене на електората , живеем във най анти хуманния възможен модел
  • 7 глоги

    0 0 Отговор
    20-ти февруари е Световният ден на социалнаТА справедливост.