Last news in Fakti

15 Май, 2023 10:32 1 790 1

Днес е Международният ден на семейството

  • ден на семейството-
  • международен ден на семейството-
  • оон-
  • празник

ООН учредява 15 май като празник на семейството през 1993 г.

Днес е Международният ден на семейството - 1
Снимка: Shutterstock

15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН, и отразява значението, което международната общност отдава на семействата, пише БГНЕС.

Международния ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството; и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семействата. Световният ден на семейството има за цел да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейната среда.

В своята резолюция, Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите, свързани със семейството, продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми, насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието им.

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ден

    0 3 Отговор
    ден на stадото е.