Необходими продукти:
- яйца - 10 - 12 бр.
- лук - 1 глава
- вода - около 700 мл
- бял винен оцет - 200 мл
- сол - 60 г
- захар - 50 г
- дафинов лист - 2 бр.
- шарен пипер - 1 ч.л.
- карамфил - 4 зрънца
- магданоз - 1 връзка
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата с достатъчно вода в тенджера да се варят - варете 15 минути, след като кипнат. След това ги изстудете във вода и ги обелете.
Нарежете на парчета лука и го запечете по желание, а може да го сложите и суров.
Подредете сварените яйца с лука и стръкчета магданоз в буркани.
Сложете водата с оцета, солта, захарта и подправките да кипнат. След като свалите маринатата от котлона, залейте върху яйцата и затворете бурканите.
Изстиналите буркани се прибират в хладилник. След около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате.
Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #2
10:50 20.04.2023
2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️
До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Първо пробвай с едно яйце , да го вариш ПЕТНАДЕСЕТ минути🤔😉11:12 20.04.2023