Last news in Fakti

15 Юни, 2023 12:45 4 503 20

Кои милиардери водят най-скромен начин на живот?

  • милиардери-
  • най-богатите хора-
  • скромен живот-
  • скромност

Много милиардери живеят скромно, за да могат да съсредоточат силите и енергията си върху важните за тях неща – като дългосрочни проекти, инвестиции, благотворителни каузи

Кои милиардери водят най-скромен начин на живот? - 1
Снимка: Shutterstock

Често си представяме, че животът на милиардер е изпълнен с лукс и отдаване на удоволствия, но за много тях, които са израснали с по-пестеливи ценности, ежедневието им е съвсем различно. Тези хора са постигнали всичко с упорит труд и добре направени инвестиции. Много от тези пестеливи милиардери продължават да водят скромен начин на живот, фокусиран върху съзнателния живот.

Уорън Бъфет

Вземете Уорън Бъфет за пример. Третият най-богат човек в света е известен със своята спестовност. Според The Wall Street Journal той все още живее в същата къща, с пет спални в Омаха, която си купил през 1958 г. за 31 500 долара. Също така се вози из града с осемгодишен Cadillac XTS и предпочита да не лети с частни самолети или да отсяда в скъпи курорти, когато пътува в чужбина.

Бил Гейтс

Бил Гейтс е другият милиардер, който е възприел пестеливия начин на живот. Въпреки че лесно би могъл да си го позволи, Гейтс не харчи пари за билети за първа класа или частни самолети, пише vesti.bg. Кара спортна кола Porsche 959 от 1987 г. и купува дрехите си на намаления от магазини като Kmart и Target, вместо да харчи хиляди долари за дизайнерски облекла.

Марк Зукърбърг


Подходът на милиардера Марк Зукърбърг към парите отразява и скромното му възпитание, както и отдадеността му да помага на другите. Той носи само един тип тениски (сиви, с качулка Hanes), които купува от Walmart за по-малко от $20 всяка, така че да не се налага да се тревожи, за това какво ще носи всеки ден. Това му позволява да има повече време, в което да се фокусира върху управлението на компанията си - Facebook Inc. Друг интересен факт за Зукърбърг е, че дарява 99 процента от акциите си във Facebook – на стойност около 45 милиарда долара – на благотворителни кампании.

Заключение

Тези примери показват, че въпреки безбройните възможности, които богатството може да отвори пред хората, това съвсем не означава, че те непременно трябва да се поддават на всяка прищявка или екстравагантност, за която се сетят. Много милиардери живеят скромно, за да могат да съсредоточат силите и енергията си върху важните за тях неща – като дългосрочни проекти, инвестиции, благотворителни каузи, без да бъдат притиснати от материализъм или ненужни разходи. Като живеят съзнателно и са внимателни към парите си, те показват, че истинското богатство идва от това коклко добре използваме нашите ресурси, а не от количството пари, които притежаваме.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    Умните
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голата истина

    18 3 Отговор
    Бате бойко пък живее на по чист въздух
  • 4 Истината

    13 8 Отговор
    Местя го
  • 5 Гласове от зайчарника в Банкя

    3 0 Отговор
    Е е е бива ми така, що за въпрос? ТОЙ!
  • 6 Ръката на Кремъл

    6 9 Отговор
    Пестеливи и спестовни ще рече циции.
  • 7 Коко Джъмбо

    15 5 Отговор
    Класически евреи! Нищо ново под слънцето..
  • 8 Кольо,

    14 1 Отговор
    А тукашните катили съвременните чорбаджии изедници заедно барабар с низшите селски тарикати че дори и циганите демонстрират простотията си...!!!!
    И правилно правят защото знаят че и те ще умрат и нищо няма да вземат на другият свят...
  • 9 Ъхъъъъъ

    8 2 Отговор
    Кои милиардери водят най-скромен начин на живот?......Категорично Бойчо и Пеевски са !
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор
    Няма човек който може да преброи до един милиард за целия си съзнателен живот ‼️

    Коментиран от #11

  • 11 Не и не

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не се притеснявай, банкнотоброячната машина може! По-важното е да има какво да брои!

    Коментиран от #14

  • 12 БСП за България и Радев

    7 4 Отговор
    Аз бих поставил другарят Путин сред тези, които са милиардери, но живеят скромно. Та Владимир Владимирович практически скоро ще владее половината свят, а е земен човек, добряк, който се среща с всеки по улицата. Било то в Мариупол или сред новоповиканите смели млади защитници на православието и Русия в центровете за обучение на войници
  • 13 Прокопий

    6 2 Отговор
    В интерес на истината, на Бил Гейтс Porsche 959 струва къде 2 и нагоре милиона долара, особено неговото с неговата история...

    Коментиран от #19

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не и не":

    Не се притеснявам, а на тъпизма ти бих добавил , че на всеки компютър можеш за секунди да прехвърлиш по моя сметка един милиард, стига да го имаш ‼️
  • 15 Тиквето 🎃

    8 0 Отговор
    По-скромен от мене нема ! Тия са просяци .
  • 16 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Първата работа на Ганчо след като спечели 100 000 евро е да си купи БМВ или Мерседес. А ако Ганчо и шивач, то колата задължително е Ауди.
    Ей тва е наш Ганчо
  • 17 Тиквата

    2 0 Отговор
    и тои не харчи, само трупа в шкафа !!!!!!!
  • 18 Реалист

    1 0 Отговор
    Зукърбърг дарява 99% процента от акциите си в благотворителни компании за да не плаща данъци

    Коментиран от #20

  • 19 Киро Кокорев Танасристьов

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Прокопий":

    Ако е на около 1000 км, може би
  • 20 Явуз Капанолу

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Не е баш тъй - компаниите, на които дарява са на господарите му а той самият дори не е милиардер.