Last news in Fakti

22 Юни, 2023 11:28 1 376 4

90-годишна жена се яви на матура

  • зрелостници-
  • зрелостен изпит-
  • матура-
  • изпит-
  • възраст-
  • възрастна жена

Възрастната жена казва, че е решила да се подложи на изпитание

90-годишна жена се яви на матура - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Сред зрелостниците, явили се на първата част от матурата в училище "Сан Франческо ди Салес" в италианското градче Чита ди Кастело близо до Перуджа, бе и 90-годишната Имелда Старнини, предава италианската новинарска агенция АНСА.

Жената, която на 3 февруари навърши 90 години, седна на ученическото бюро сред група младежи за първата част от изпита - писмен тест по италиански език. Тя се явява на изпита, за да получи педагогическа диплома, която, поне на теория, ѝ дава право да бъде начална учителка, пише БТА.

"В живота не се постига нищо без жертви, и на моята възраст реших да се подложа на изпитание и да се справя с този изпит", казва Старнини.

"Това е цел, която винаги съм имала, но поради различни причини, свързани със семейството и работата, тя се отдалечи от мен“, споделя възрастната жена.

"Сега съм тук, за да започна тази поредица от изпити, благодарение на помощта на семейството ми, които се надявам да доведат до получаването на дипломата“, допълни тя.

"Прегръщам всички тези прекрасни млади хора, които са тук с мен днес, и всички онези от цяла Италия, които са готови да преодолеят препятствията на изпита“, каза още Старнини и допълни: "Ученето, знанията и желанието да се учиш са неостаряващи и аз съм доказателство за това".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    4 2 Отговор
    Справила се е по-добре от учениците..
  • 2 Ненормалния

    7 0 Отговор
    Луд умора няма! Записвам се за висшо!
  • 3 РЗС

    8 1 Отговор
    после защо вдигат годините за пенсиониране,ей заради такива баби, които са на 90, а изглеждат на 65г.

    Коментиран от #4

  • 4 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    Кой го каза
    Ся доставих храна на жена,тя ме пита,"Студент ли си?" Та аз съм вече не а 37 🤣