Last news in Fakti

18 Юли, 2023 10:45 1 938 16

Първи рожден ден като кралица: Камила стана на 76

  • кралица камила-
  • рожден ден-
  • поздравления-
  • кралско семейство

Близки до съпругата на монарха споделиха почитта си в социалните мрежи, като водещи бяха Кейт Мидълтън и принц Уилям

Първи рожден ден като кралица: Камила стана на 76 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кралица Камила отпразнува своя личен празник в кралското семейство. Вчера тя навърши 76 години, отбелязвайки първия си рожден ден след началото на управлението на крал Чарлз III и коронацията на 6 май.

Близки до съпругата на монарха споделиха почитта си в социалните мрежи, като водещи бяха Кейт Мидълтън и принц Уилям. Двойката отправи своите пожелания на общата си страница в Twitter и Instagram.

"Много щастлив рожден ден на Нейно Величество кралицата", написаха те. Снимката, която избраха, бе от разходката на кралица Камила на тенис първенството Уимбълдън.

Официалният акаунт на кралското семейство също честити рождения ден на Камила. "Пожелаваме на Нейно Величество много щастлив рожден ден днес!", написаха придворните.

Едни от тези, които изпратиха своите пожелания към Камила, бяха тези в историческото Уестминстърско абатство, където тя и крал Чарлз III бяха коронясани в началото на май.

Въпреки че е известно с това, че биеше камбаните си, за да отбележи рождените дни на многобройни високопоставени членове на кралското семейство, традицията се промени на фона на финансовите проблеми, свързани с пандемията COVID-19. Преди 2020-а камбаните отбелязваха рождените дни на 12 кралски особи. Кралица Елизабет, принц Филип и четирите им деца - Чарлз, Ан, Андрю и Едуард - получиха тази чест, както и Камила. Принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи - допълниха списъка, пише dir.bg.

Въпреки това, когато Уестминстърското абатство обяви графика на камбанния си звън за 2022 г., стана ясно, че камбаните ще отбелязват само рождените дни на кралица Елизабет и Чарлз. След смъртта обаче на Кралицата списъкът отново се промени - по-рано тази година камбаните забиха за рождените дни на Уилям и Кейт. Предстои да забият и за Кралят на рождения му ден на 14 ноември, както и за Деня на встъпването му в длъжност на 8 септември, когато ще се отбележи първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет.

Колкото до празника на Камила - тя ще прекара рождения си ден без грандиозни празненства. Заедно с Чарлз имат някои официални задължения през следващата седмица, но след това вероятно ще започнат лятната си ваканция, която ще ги отведе в имението Балморал в Шотландия, информира "People".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 1 Отговор
    Диййй тогава......или както се вика там на камила.....
  • 2 Пич

    9 2 Отговор
    Единственото хубаво , което може да се каже за Камила , е , че си е камила !!! На Чарли зоофила !!!
  • 3 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор
    Като Деса с Мерцедеса, начупила всичко де има и накрая единият лингурен се издигнал до президент.
    И тя ходи се снима по Брюксела, Америката като някой
    бараба!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    Историята се повтаря от векове !
    Един направи кон - сенатор,
    друг направи магаре - президент,
    Чарли направи камила - кралица ❗
  • 5 Я камилата

    5 0 Отговор
    Я камиларя
  • 6 РЕАЛИСТ

    5 6 Отговор
    Само за уважение е Нейно величество кралицата на Великобритания. Всички остаряваме, само че някои с достойнство, като нея, а други стават за смях с дантелени гащички, като Лили Иванова. Камила на младини е била голяма хубавица и образована млада жена. Завършва френска филология в Лондонския университет.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да де..

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Тя,и Людмила и Владко бяха завършили Софийския университет.Тя,две изречения не можеше да сътвори без да са написани на листче,а той гледаше "умно" и се чудеха какво да го правят,че да не ни излага.

    Коментиран от #12

  • 10 РЕАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Виж и снимки на младини и тогава пиши глупости. Как мислиш е запленила най+желания ерген в Света. Че и образование от Лондонския университет омаловажаваш. От злоба се задавяте вече. Като идете в Лондон тичате да правите снимки от Бъкингамския дворец, от Лондонската кула, а тук си пишете глупостите срещу тази велика държава с история за уважение, с учени и изобретатели дали толкова на света. С поети и писатели -световно известни. Тук един се надсмива на мерните им единици. Наричат се имперски, защото е била империя. Не обичат метричната система, щото е френска, а те не се долюбват много с Франция.
  • 11 Миролюб бенатов

    4 0 Отговор
    Някой знае ли колко години живеят камилите ?
  • 12 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да де..":

    Ама, че сравнение направи. Я се заинтересувай , дали родителите на Камила са били велможи, като най Тошо. Баща и е бил майор от армията , а майка и е дъщеря на барон Роланд Кабит.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Каква кралица бре....Ццццццц

    2 0 Отговор
    Камилата си остава камила
  • 15 питащ

    3 0 Отговор
    Е гати грозното същество. А то и краля е един палячо и нищо повече. Пази боже от такива неадекватници.
  • 16 смок

    0 0 Отговор
    Камилата и Чарлзъ спели в различни спални. Нема вече кекс и има хъррррррр и пръъъъц. Сбръчкани и дърти.