Last news in Fakti

22 Юли, 2023 16:09 1 648 1

Емблематичният пръстен „Макиавели” на Тупак отива на търг (ВИДЕО)

  • тупак шакур-
  • рапър-
  • пръстен-
  • „макиавели”-
  • на търг

Покойният рапър сам създал дизайна на бижуто

Емблематичният пръстен „Макиавели” на Тупак отива на търг (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Пръстен, чийто дизайн е създаден лично от убития преди 30 години рапър Тупак Шакур, отива на търг. Бижуто е обявено за продажба от „Сотбис” която го е включила в третия си аукцион, посветен на хип-хопа.

Пръстенът е наречен „Макиавели” и е изработен малко след излизането на певеца от затвора през 1996 година. 25-годишният по това време рапър потърсил вдъхновение от короните на средновековните крале за дизайна си. Освен това Тупак се възхищавал и на италианският ренесансов философ Николо Макиавели, затова кръстил бижуто на негово име.

Той искал злато. Той искал диаманти. И много рубини. Тупак искал пръстенът да е голям, блестящ и да привлича внимание, твърди експертът от „Сотбис” Касандра Хатън.

Тупак Шакур бе отличен със звезда на Алеята на славата в месеца на рождението си

„Макиавели” е носен от рапъра по време на последната му публична изява – Наградите на MTV, малко преди да бъде застрелян в нощта на 7 септември 1996 г. при стрелба от кола в Лас Вегас.

Очакваната продажна цена на бижуто е между 200 000 и 300 000 долара, информира NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    3 2 Отговор
    Пръстен ще донесе нещастие на онзи , който го купи !