Last news in Fakti

28 Април, 2024 17:36 2 195 14

Пенелопе Крус - ослепителна и на 50

  • пенелопе крус-
  • 50 години-
  • рожден ден

Испанската грация не се притеснява от остаряването

Пенелопе Крус - ослепителна и на 50 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Една от най-успешните испански актриси Пенелопе Крус навършва днес 50 години. Родена на 28 април 1974 г. в Мадрид, Испания, тя започва да се занимава с класически балет.

Девет години Пенелопе учи в испанската национална консерватория, преди да се премести в Ню Йорк. Красивата брюнетка дебютира в киното през 1991 г. във филма "Хамон, Хамон".

Година по-късно участва във филма "Бел епок", който печели "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Постепенно Крус се утвърждава в испанското кино, а през 1997 г. участва за първи път във филм на Педро Алмодовар, след като се снима в "Жива плът".

Две години по-късно тя отново играе във филм на Алмодовар – "Всичко за майка ми", който печели Оскар и БАФТА за най-добър чуждоезичен филм.

На 25-годишна възраст Пенелопе Круз се мести в Холивуд и покорява Mеката на киното.

През 2001 г. се снима в забележителни филми като "Дрога" с Джони Деп, "Капитан Корели" с Никълъс Кейдж (филм, който ѝ носи номинация за най-добра актриса на европейските филмови награди) и "Ванила Скай", на снимките на който се запознава с Том Круз и впоследствие има 3-годишна връзка с него, пише vesti.bg.

Безспорно най-големият успех в кариерата ѝ идва през 2008 г., когато печели "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля за филма "Вики, Кристина, Барселона".

Две години по-късно се жени за колегата си Хавиер Бардем, а двамата имат две деца – син Лео и дъщеря Луна Енсинас, която се роди през 2013 г.

Преди 50-годишния си юбилей Крус позира за корицата на списание ELLE и призна, че остаряването е нещото, за което се тревожи най-малко в момента.

Пред изданието Пенелопе признава, че преди се е притеснявала от напредването на възрастта, защото постоянно е получавала въпроси за остаряването, когато е била в 20-те си години. По думите ѝ, тогава не е имало много смисъл да обсъждат годините за разлика от сега, когато ще навърши 50.

„Според мен, това е голямо, красиво нещо, което искам да отпразнувам с приятелите си. Тези години означават, че съм жива и здрава, а това е достатъчно голяма причина за парти“, казва испанката.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    29 9 Отговор
    Харизматична и много секси.
  • 2 Така Така

    5 12 Отговор
    А бе 50 са си 50 друго си е на 20 мдааа кофти ама гот
  • 3 Вижте,

    8 22 Отговор
    какво ми ги хвалите тези бабички всеки ден: тази красавица, Джулия Робертс, Джей Ло и другите от тази генерация.

    Кой мъж проявава интерес към 50 годишни, освен самите жени, нежелаещи да си признаят, че вече нищо не струват?

    Даже Адриана Лима, Жизел Бюндхен, Ана-Беатрис Барос бяха по-привлекателни преди 15 г. макар, че са друг вид преставителки на женския пол, а не артистки.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 Анонимен

    7 4 Отговор
    Тя е по-хубава!
  • 5 Това

    16 3 Отговор
    Е жена , която има излъчване , каращо те да искаш да съгрешиш с нея !

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Това":

    Добре тренирано за целта излъчване. Ако ти е в къщата и я видиш събрала вежди като разсърдена оса?

    Коментиран от #8

  • 7 Гледаме

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вижте,":

    Хубавите жени си ги изброил. Ти кажи за младите, коя става?

    Коментиран от #11

  • 8 Еее...

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Това е основното умение на жените , за което непрекъснато тренират ! Стигне ли ти до къщата , значи вече си в положението на рибата , която си е помислила , че вижда най хубавият и вкусен червей на света ! А не вижда тигана !
  • 9 Мъжа на урсула

    8 2 Отговор
    Хубава е жената. За разлика от младите кифли, които харчат пари за да изглеждат еднакво но се сърдят каго ги сравниш с останалите.
    Ма то кво да сравняваш кат те еднакви всичките. И до една ,,принцеси,, 🤣
  • 10 Пакистанец

    5 4 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от зряла жена. Младите са за он@нистите
  • 11 Вижте,

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гледаме":

    Всяко второ момиче в София е по-хубаво от указаните п-горе
  • 12 Тулупчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вижте,":

    Хахаахахха! Адриана Лима и Бюндхен? Тези коне не ми ги хвали. Трябва да си хептем чалнат да хвалиш такива
  • 13 Тулупчо

    1 0 Отговор
    Една от най-грозните жени, които съм виждал. И преди някой да подхвърли ладно от сорта на "гроздето е кисело" да я погледни тая без грим или другите от това поколение и да каже с ръка на сърцето "тая ме кефи или ще я скъсам". Пълна ска е без грим. Евала на стилистите! Дори и с тях, пак не е нищо особено
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.