Необходими продукти:
- 2 тиквички нарязани на колелца, овкусени със сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин, наредени на един ред върху хартия за печене в голяма тава и изпечени на грила във фурната. Когато се зачервят добре от едната страна, се обръщат от другата.
- 250 г. нахут от консерва
- 2 скилидки чесън
- ½ връзка магданоз
- 4 с. л. зехтин
- Сока от ½ лимон
- 2 с. л. бял балсамов оцет
- 2 с. л. маслинова паста
- Сол и пипер на вкус
- Зехтин, маслини и копър за гарниране
Начин на приготвяне:
След като изпечете тиквичките по описания начин, останалото е супер просто. Поставяте всички изброени продукти в чопър или блендер и пасирате до гладка консистенция. Опитвате и коригирате според вашия вкус.
Сервирате като гарнирате с маслини, малко зехтин и пресен копър, както и с домашно приготвени питки на тиган. Може и с тортила питки, които предварително да изпечете с любими подправки и да превърнете в чипс.
Невероятно похапване и чудно мезе за бяло вино или биричка, пише кулинарният стилист и фотограф Таня Донева във flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #5
10:16 24.07.2023
2 Механик
п.п.
Храната "хумус" идва от семитските племена (палестинци, евреи). Това не е типична за нашите райони храна.
Хората са доказали, че човек трябва да яде неща които растат не площ с радиус максимум от 300 км.
Всичко останало е нетипично за организма и не влияее добре. Не че не може да си опиташ де. Ама не и да се консумира постоянно.
Коментиран от #3
10:36 24.07.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Еееее нямаше си друга работа
До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Само като прочетох и си представих вкуса. Особено с киселеца. Великолепно за жегите. Гъбите са по-трудно смилаеми, но една студена супа в това време си идва супер. Може и топла вечерта на двора като захладнее. Мечтите на една кафезна гражданка.13:29 24.07.2023