Last news in Fakti

5 Август, 2023 19:19 3 717 15

11-годишен гений надмина Хокинг и Айнщайн по коефициент на интелигентност (СНИМКИ)

  • интелигентност-
  • вундеркинд-
  • гений-
  • айнщайн-
  • стивън хокинг-
  • коефициент на интелигентност-
  • менса

Още на 2-годишна възраст Ейдриън започва да чете книги

11-годишен гений надмина Хокинг и Айнщайн по коефициент на интелигентност (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Ученик от Обединеното кралство, преминал тест за интелигентност с по-висок резултат от Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, се присъедини към Клуба на младите гении Mensa. Това съобщава Daily Mirror, цитиран от БГНЕС.

11-годишният Ейдриън Лий се мести от Хонг Конг в Лондон през 2022 г. На теста за интелигентност на Mensa Geek Club той получи най-високата възможна оценка и се класира с 1% повече от най-добрите умове в света. Докато Айнщайн и Хокинг отбелязаха 160 точки, Лий има 162 точки. Предложено му е членство в Менса. „Мислех само да получа 148 точки и да се присъединя към обществото на Mensa IQ. Не очаквах да се доближа до 160-те, които има Айнщайн. Това беше невероятно“, разказва детето.

Майка му Рейчъл споделя, че той е необикновен още от ранна детска възраст. Младият гений се увлича по книгите от 2-годишна възраст. Всеки ден чете по няколко. „В детската градина започна да чете пълната версия на любимите си книги от "Междузвездни войни“, каза майката на Ейдриън.

Когато бил на осем, Ейдриън започнал да пише романи - поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи приключенски истории. В момента твори роман за древен Рим за тийнейджъри и се надява, че работата му ще бъде публикувана през есента на 2023 г.

В началното училище детето чудо получава няколко академични награди. Обича да се явява на тестове и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият гений планира да се запише в училището Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с подобни таланти. Освен академичните успехи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и др.

„Макар да се гордеем с естествените способности на Ейдриън, все още подчертаваме, че той трябва да работи упорито въпреки таланта си. Надяваме се да избере свой собствен път в неговите интереси и в помощ на обществото“, казва Рейчъл.

Детето мечтае да стане най-добрият лекар в света. Интересува се от кардиология.

По-рано беше съобщено, че 9-годишно момче от град Харисбърг, Пенсилвания, завършило гимназия, решило да стане астрофизик и ще учи в университет. Момчето изрази благодарност към своите учители, а те от своя страна споделиха, че са успели да научат много от необичайно умния си ученик.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да внимава

    20 3 Отговор
    да не надмине себе си…
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    Талант
  • 3 Сталин

    20 13 Отговор
    Поредния психопат
  • 4 Хъм

    23 5 Отговор
    Дано поне е толкова интелегентен, че да разбере и знае, че не трябва да служи и помага на наглоcaкcите и техните господари с ермолките!
  • 5 Азз

    11 3 Отговор
    Болен
  • 6 Търновец

    12 6 Отговор
    Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн имат поне една обща черта - свръхамбиция, но след това и двамата отиват в области в които много малко или никой не е бил и всяка предложена хипотеза е първа, и води към големи заглавия на първа страница, а след 10-20 години се оказва че реалността е съвсем друга, в допълнение Айнщайн беше член на тесни са кръг на Ротшилд
  • 7 12343211

    12 0 Отговор
    Браво.Отлична усмивка.
    Моля, сметнете снимката към заглавието... подвеждаща е.
  • 8 Соваж бейби

    12 13 Отговор
    Айнщайн е едно чудовище не е гении говоря за бомбата!хич да не беше се раждал .А онова нещо англииското недо...е Хокинг на него също не съм фен

    Коментиран от #11

  • 9 12343211

    7 0 Отговор
    Браво.Отлична усмивка.
    Моля, сменете снимката към заглавието... подвеждаща е.

    Коментиран от #15

  • 10 Че този талант!

    13 4 Отговор
    Е на Хонконг!
    Не на Обединеното Кралство...!
  • 11 Търновец

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Айнщайн няма нищо общо с бомбата, деленето на ядрото е открито от Професор Ото Хан, а друг чудесен човек и физик беше Ферми

    Коментиран от #12

  • 12 Соваж бейби

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Търновец":

    Всички заедно които са направили това реално с бомбата ,и днес другите гении с по модерни бомби според мен изобщо не трябва да се пишат и третират гении а демони.Като цяло и Анщайн и Хокинг повечето им неща са теории и хипотези без доказателства .Британеца е по зле говорител на фащ с някой от схващаията си не е искрен човек ,моето мнение за всеки различно.

    Коментиран от #13

  • 13 Търновец

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Стивън тръгна да гадае за "Черните дупки" и предложи хипотеза ама вече му се смеят, а пък Айнщайн го готвеха за официален говорител и лидер на Евреите и дори президент на Израел
  • 14 да бе

    10 3 Отговор
    Поредната партенка.
    Преди 20-тина година като г9и почнаха тези измишльотини, човек все м,ожеше да се хване.
    Ама сгеа след хиляди открити хлапаци все по - интелигентни от Айнщан звучи все по-кухо.
    Апропо, един от първите обявен за супер гений с 210 КИ (ако приемем, че на Айнщайн е 165) вече е на възраст и си има доста посредствена кариера с нулев принос към науката.
    Останалите след него дори не са достатъчно известни ,че някой да се заинтересува от мизерното им съществуване.
  • 15 Госта.

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "12343211":

    Не удобно е за англо-саксонците да напишат и покажат,че става дума за китайче