28 Октомври, 2024 09:12 1 186 10

6 ежедневни грешки, които сериозно намаляват вашата интелигентност

  • навици-
  • интелигентност-
  • грешки

Коефициентът на интелигентност е по-нисък при тези, които консумират нездравословна храна, не спортуват и не се борят с лошите си навици

6 ежедневни грешки, които сериозно намаляват вашата интелигентност - 1
Снимкa: Shutterstock

Учените отдавна изучават човешкия интелект и ни разкриват основните фактори за неговия упадък.

Разбира се, има много упражнения, които могат да ви помогнат да развиете интелигентността си. Но докато не се отървете поне от някои от изброените по-долу грешки, не може да очаквате значителен скок напред.

Нежелание за подобряване

Много хора погрешно вярват, че талантливите хора са най-успешните. Всъщност, това не е вярно. Най-успешни са тези, които са усърдни и не се страхуват да опитат и да научат нещо ново. Липсата на желание за развитие ни прави по-глупави.

Грешен избор на приятели

Доказано е, че интелигентността на даден човек е приблизително равна на средната интелигентност на неговите приятели и близки познати, тоест тези, с които общува редовно. Това означава, че човек е оформен от своята среда от интелектуална гледна точка. Ето защо винаги се опитвайте да се обграждате с хора, които са по-умни от вас. Това ще повиши вашата интелигентност.

Грешен начин на живот

Многобройни проучвания доказват, че коефициентът на интелигентност е по-нисък при тези, които консумират нездравословна храна, не спортуват и не се борят с лошите си навици. Внимавайте с преяждането, намалете захарта и сладките газирани напитки. Липсата на витамини също може да доведе до проблеми в мозъка. Най-важният витамин за ума и интелектуалното развитие е B12.

Живот в големия град

Лошата екология силно засяга цялото тяло, а не само мозъка и неговото функциониране. Китайски учени стигнаха до тъжния извод, че превърналият се в норма за нас замърсен въздух е един от основните врагове на интелекта.

Омразна работа

Да обичате това, което правите, ви дава вдъхновение, много положителна енергия и сила. Изследванията показват, че работата над 25 часа седмично е вредна за интелигентността, особено ако е омразна.

Твърде много за правене

Когато човек се занимава с много неща едновременно, продуктивността му намалява и мозъкът му работи много по-лошо. Това означава, че трябва да сте последователни в решаването на ежедневните проблеми.

Не забравяйте, че никога не е късно да започнете да се развивате. Борете се с изброените негативните фактори и скоро ще забележите значителен напредък.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    10 0 Отговор
    Смяната на пола намалява интелигентността.Това е седмата сериозна грешка.
  • 2 Гласуването

    4 5 Отговор
    за израждане също намалява интелигентността
  • 3 Не мога да ви

    7 0 Отговор
    разбера, кога сте искрени. Сега сте загрижени да не умра от глупост, а в същото време предлагате да чета и материали, които съдействат за отслабване на умствените способности.
  • 4 БеГемот

    6 1 Отговор
    Така е аз затова общувам предимно със себе си за да си поддържам нивото....бе говоря си...нещо като да играеш шах и с белите и с черните фигури....винаги печелиш....

    Коментиран от #10

  • 5 12340

    11 0 Отговор
    Гледане на ТВ реалитита
  • 6 защо

    2 1 Отговор
    Лори, с 25 часа работа седмично или си крадец, или си измамник, или за нищо не ставаш. Така,че ще те перифразирам - "никога не е късно да станеш за резил".
  • 7 гном

    2 0 Отговор
    четете "статиите" на венелинка, особено от типа "как да правимсфирки за чудо и приказ"
  • 8 Един от многото

    0 0 Отговор
    четенето на факти.бг
  • 9 Коки

    1 0 Отговор
    Пандемията наложи нови стандарти - по-малко общуване с живи хора, респективно и умни, търсене на нова информация по нов начин, саморазвитие по нов начин. Половината от препоръките подлежат на преразглеждане и развитие.
  • 10 Изчезни, бе!

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "БеГемот":

    На комунистите софтуера ви е орязана версия, липсва ви емоционална интелигентност.