Last news in Fakti

8 Август, 2023 14:56 1 816 3

Ирландия се сбогува с Шиниъд О'Конър, погребват певицата в тесен семеен кръг (ВИДЕО)

  • ирландия-
  • певица-
  • сбогом-
  • шиниъд о'конър-
  • погребение

Процесията ще премине покрай дома на певицата в крайбрежното градче Брей

Ирландия се сбогува с Шиниъд О'Конър, погребват певицата в тесен семеен кръг (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ирландците отдават последна почит на певицата Шиниъд О'Конър, която беше намерена мъртва в дома си в Лондон в края на месец юли, предадоха АФП и ДПА.

Погребалната процесия ще премине покрай къщата ѝ в градчето Брей, разположено южно от столицата Дъблин, пояснява БТА.

Смъртта на 56-годишната О'Конър, която стана световна звезда през 90-те години на миналия век с хита "Nothing Compares 2 U", предизвика лавина от почит в родната ѝ Ирландия и по света.

В изявление, публикувано в ирландската преса в неделя, семейството на певицата съобщи, че обществеността ще може да си вземе последно сбогом с нея по време на траурна процесия по крайбрежието на Брей. Там Шиниъд О'Конър е живяла 15 години.

Процесията ще премине край дома ѝ, където феновете полагат венци, цветя, бележки след новината за смъртта на певицата на 26 юли. След това погребението ще се състои в тесен кръг.

"Шиниъд обичаше живота в Брей", казват близките ѝ. "С това шествие семейството би искало да изрази признанието си за любовта, която хората" от региона и извън него показаха след новината за кончината на О'Конър.

В неделя на хълм край Брей се появи надпис с бели букви: "Ирландия обича Шиниъд", който е висок девет метра.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо изпя някога

    6 7 Отговор
    Кво беше,забравих..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нещо май...

    3 3 Отговор
    Нали се прекръсти и прие исляма бе.Наркоманка и алкохоличка.С една изпята песен.Ако беше живяла здравословно,да е жива днес.