Необходими продукти:
- пилешки крилца - 1 кг
- черен пипер - на вкус
- олио
- сол
За маринатата:
- пресен джинджифил - 3 см
- 1 скилидка чесън
- пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
- доматен сос - 1 ч.ч.
- соев сос - 2 с.л. тъмен
- оцет - 3 с.л.
- мед - 3 с.л.
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Измиваме си добре джинджифила и заедно с почистените чесън и лук ги смиламе. Към тях добавяме доматеното пюре, наливаме бульона, оцета, соевия сос. Прибавяме меда, соса и всичко това разбъркваме много добре. Получава се марината за пилешко, с която заливаме измитите и почистени пилешки крилца. Разбъркваме и прибираме в хладилника, като оставяме за 5-6 часа. Когато ги извадим за поставяне в скарата, ги подсушаваме с хартия и поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус.
Предварително сме загрели скарата и намазали обилно с олио. Подреждаме крилцата на скара, оставяме да се пекат от едната страна и обръщаме периодично. Намазваме с маринатата, след като сме обърнали. Подреждаме в чиния и поднасяме пилешките крилца на скара с чесън и лук в компанията на изстудена бира. Перфектното бирено мезе за вашето събиране с приятели или когато ви се хапва мръвка на скара, пише Gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Голям зор
10:14 10.10.2023