Необходими продукти:
- телешко шкембе - 700 гр
- 2-3 телешки кости
- мляко - 500 мл
- растително масло - 30 мл
- чесън - 25 гр
- оцет - 40 мл
- червен пипер - 5 гр
- черен пипер - 4 - 5 зърна
- чесън - 5 скилидки
- лук - 50 гр
Начин на приготвяне:
Измитото шкембе се нарязва на ситно (2 ½ см на 2 см) или под формата на "юфка", за да са приблизително еднакви по големина. Съотношението на шкембе и вода е 1:4. Варят се малко във вряща вода и след това се вари с костите до омекване без сол и подправки.
Тенджерата трябва да е голяма, готви се без капак и понякога, ако нивото на течността стане ниско, добавя се вряща вода. Когато шкембето е готово се изваждат костите от тенджерата, слагат се черен пипер и сол.
Извадете шкембето от тенджерата, добавете още малко вода, добавете мляко, гответе 10-15 минути. Добавете обелен лук, черен пипер, чесън и сол. Разбърквайте от време на време.
Загрейте олиото на котлона, добавете червения пипер, запържете леко, но не позволявайте подправките потъмнеят, след което изсипете сместа от червен пипер и олио в бульона.
Бульонът трябва да къкри заедно с дресинга 10-15 минути. Поднесете супата, като овкусите с наситнен чесън, оцет и сол. Овкусете с лют червен пипер, може да поднесете с люти чушки - на вкус, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Много скъпо
Коментиран от #3
10:07 05.11.2023
2 Шеф Шибалчев
10:09 05.11.2023
3 бау
До коментар #1 от "Много скъпо":
Намира някое куче!10:10 05.11.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Порно
10:40 05.11.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 ЕСССР
До коментар #7 от "Отврат":
Бубулечките на Урсула са по-вкусни и полезни не се притеснявай, ЕС се грижи за теб!11:32 05.11.2023
9 ЗиС 5
13:08 05.11.2023
10 црррр
13:09 05.11.2023
11 Галя от ПосолствоТО
13:17 05.11.2023
12 Мимо
14:02 05.11.2023
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.