Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 10:39 2 131 17

Селена Гомес отново напусна Инстаграм след противоречив пост за Израел и Палестина

  • селена гомес-
  • певица-
  • позиция-
  • звезда-
  • инстаграм-
  • социални мрежи

Звездата и преди напукаше социалните мрежи, когато нещата станат твърде напечени

Селена Гомес отново напусна Инстаграм след противоречив пост за Израел и Палестина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Селена Гомес заяви, че ще спре да използва Инстаграм профила си за известно време. Звездата има над 400 милиона последователи само в тази социална мрежа и за известно време бе най-следваната жена на платформата. Певицата явно е разочарована заради множество атаки срещу нея, пише Фокус.

"Вземам си почивка и изтривам своя Instagram", написа тя.

Американската знаменитост обаче не написа кога точно ще напусне социалната мрежа. Причината за нейната реакция е негативното отношение на последователите ѝ, след нейна публикация в Instagram, в която тя сподели мислите си относно насилието в света в момента. Много от нейните фенове предположиха, че публикацията е свързана с продължаващия конфликт в ивицата Газа, защото тя беше многократно призовавана от феновете си да вземе отношение относно това, което се случва там. Под същия натиск да изразят ясна позиция са подложени и мнозина други знаменитости. Те биват притискани от феновете си да обявят дали са на страната на Израел или на Палестина.


Холивудската звезда осъди насилието срещу невинни цивилни и особено деца. Тя дори спомена, че не може да понесе невинни хора да бъдат наранявани и да вижда сцени от това в социалните мрежи. Освен че надигна глас срещу омразата и насилието, Гомес също така написа, че вярва, че публикацията ѝ няма да промени нещата, въпреки че е един от най-популярните хора в интернет.

Тя призова за мир и хармония и написа, че "трябва да защитим всички хора, особено децата, и да спрем насилието завинаги“.

Докато думите на Селена Гомес изглеждаха неутрални в началото, тя насърчи последователите си да се защитават взаимно и да се застъпват за прекратяване на насилието. Въпреки това, частта от изявлението ѝ, която разгневи феновете ѝ беше когато тя заяви, че нейният пост в социалните медии няма да доведе до промяната, на която се надява. Така беше атакувана в коментарите от част от феновете си, а след това "обра" и негативните им реакции заради мотивите си за почивка от социалните медии.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудесно

    8 5 Отговор
    решение на това прасенце.
  • 2 Напуснала ли е,

    6 3 Отговор
    или са я изгонили?
  • 3 Колко ли

    12 0 Отговор
    малко мозък и липса на самоуважение трябва да имаш, за да си "последовател" на някой си? Винаги са ме отвращавали такива безгръбначни.

    Коментиран от #15

  • 4 Алфа херинга

    6 2 Отговор
    Ами тя и Грета постна снимка с палестинския флаг. Няколко дена след това и повдигнаха някакво обвинение в Англия май.
  • 5 Студопор

    7 1 Отговор
    И какво е казала, което е лошо или не е така? Тоест, трябваше да напише, че е яко да се избиват невинни деца и трябва да продължаваме??
  • 6 Мда

    4 1 Отговор
    Феновете чикибойци, болни мозъци които никоя жена не иска да доближи на живо
  • 7 цербер

    1 0 Отговор
    въпреки че е една от най-популярните жени в "Интернет".
  • 8 Потресаващо е до какво води

    4 3 Отговор
    в днешно време една естествена човешка реакция. Аз затова не използвам никакви социални мрежи, защото виждам как дори една дума може да предизвика вълни от омраза. Не е ли естествено да призовеш да се прекрати насилието към деца в света? Какво противоречиво намират някои в това? Не, трябва да викаш с висок глас как Израел има право да се защитава, като избива хиляди цивилни, за да си политкоректен. Това било част от западните ценности. Мерси, не мога да приема подобни ценности.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Поп

    1 1 Отговор
    Дебилно общество, трагедия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дългия

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Потресаващо е до какво води":

    А с кое се съгласяваш ? С Хамас , който ги нападна на празник и изколи 1500 души както си празнуват, подкрепяш хората колещи учители, попове и всякакви други по света взривили автобуси с туристи А ?

    Коментиран от #12

  • 12 Лично аз не виждам

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дългия":

    какво общо има едното с другото. Естествено, че ХАМАС са извършили потресаващи жестокости. Но това дава ли право на Израел да хвърля безразборно бомби върху цивилно население в болници, бежански лагери, църкви и т. н., включително с бял фосфор, според "Ал Джазира"? С оправданието, специално за бежанския лагер, че там имало някакъв лидер на ХАМАС. Да, обаче не могат да потвърдят, че са го убили. Вече са избили почти 10 000 цивилни палестинци. Оттам идват зловещи кадри.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Танас

    1 0 Отговор
    Аууу тая преди с онва арно дупе правеше от месото кокъл, ма са с тоя мазен гъст, са праи от кокъла месо.
  • 15 американеца Музафер

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колко ли":

    Не е свързано нито с "малко мозък" или "липса на самоуважение" - те просто са се отрекли от Бог, който им е казал във 2-рата си Божа заповед: "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи." Когато си "последовател" на някой си ти я нарушаваш. А както знаем от Достоевски: "Където няма Бог, всичко е позволено".
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.