Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 10:20 3 062 25

29-годишна инфлуенсърка почина след липосукция на коляното

  • инфлуенсърка-
  • липосукция-
  • операция-
  • усложнение-
  • смърт-
  • социални мрежи

Луана Андраде се е подложила на операцията, за да "изглежда по-добре в социалните мрежи"

29-годишна инфлуенсърка почина след липосукция на коляното - 1
Снимка: Shutterstock

29-годишен модел и дизайнер почина след рутинна операция в частна болница в Сао Пауло, Бразилия. Луана Андраде се е подложила на липосукция, за да подобри външния вид на коленете си и да "изглежда по-добре в социалните мрежи", пише испанското издание Marca, цитирано от "Фокус".

По време на процедурата Луана е получила усложнения, а смъртта ѝ е настъпила около два часа и половина след операцията.

Лекарите в болница в престижен район на града са прекратили премахването на мазнините, когато жената е изпаднала в кардиореспираторен арест и започнали да я реанимират, като по-късно я преместили в интензивното отделение.

"Операцията беше прекъсната и пациентът премина към изследвания, които разкриха масивна тромбоза. Преместена е в интензивното отделение, където ѝ е направена хемодинамична терапия, както и допълнително лечение", съобщиха от здравното заведение.

Във вторник в 5.30 ч. младата жена е била обявена за мъртва, а причината за смъртта е белодробна емболия.

Луана Андраде беше популярна звезда в социалните медии, която си сътрудничеше с телевизия и стартира собствена марка дрехи. Нейният приятел, Жоао Хадад, е съсипан: "Опустошен съм от болка и изживявам най-лошия си кошмар. Отиде си част от мен", казва той, цитиран от Marca.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амин

    23 1 Отговор
    Сега на погребението ще изглежда по-добре

    Коментиран от #22

  • 2 Ха ха ха

    17 5 Отговор
    Хак и е на тъпанарката
  • 3 Ъъъ

    28 1 Отговор
    "Трай бабо за хубост", вече минава на друго ниво "Мри бабо за хубост"!?
    То, каквото да каже човек на бъдещите инфлуенцъри едва ли, ще им повлияее, то си е някаква лудост!
  • 4 Шах

    11 0 Отговор
    За пари е всичко ! За "много" пари .
  • 5 Бустер

    11 5 Отговор
    Да не е от ковид? Или от ваксина срещу ковид?
  • 6 ......па

    10 1 Отговор
    То инфлуенЦърките са новите плейЛейки....все са /модели,дизайнери,предлагат козметика от алиекспрес/ а всъщност пробутват един фалшив живот много често с фатални последици като в този случай.
  • 7 причинно-следствена връзка

    7 8 Отговор
    Ако не беше се поставяла толкова често на колене, нямаше да има нужда да си прави липосукция на коленете! Извода какъв е - разнообразявайте позите!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Соваж бейби

    13 1 Отговор
    Света е пълен с глупаци !
    Като ги разбера че са инфлуенсърка/и се замислям че трябва да се добави нова страница в учебниците по психиатрия хора с такива проблеми каква ментална диагноза ще имат не знам?!Иначе е добра идея които искат евтаназия а доктора не иска-направете си пластична операция бе хора я бразилски форми,кеф ти силикон или като тази

    Коментиран от #12

  • 11 Марко

    16 0 Отговор
    Жалко за момичето!
    Но и по снимките един внимателен диагностик би установил рязкото несъответствие между обема на краката и останалата част на стройното й тяло. Това най-често е белег за съдови нарушения, водещи до проблеми с кръвния отток и оттам - към идеалните условия за възникване на тежки тромбози. Странно е, че лекарите, заели се с липосукцията, не са назначили първичен преглед при съдов хирург преди интервенцията, това би могло да спаси живота на младата жена.
    Както и да е, сега е късно....
    Нека почива в мир!

    Коментиран от #20

  • 12 Както

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Винаги , громите простотията безпощадно , но съвършено вярно! Нуждата от такива корекции в женските глави със сигурност се поражда от някаква психиатрична патия. Когато говорим с приятели и познати в мъжка компания на тази тема , никой не харесва такива самообезобразили се жени. Та, това са чисто женски идеи , но гупави идеи!

    Коментиран от #14

  • 13 Начекнала се е

    1 3 Отговор
    най-после и по собствено желание.
  • 14 Соваж бейби

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Както":

    За мен такива хора са с комплекси после се депресира и ги удря на болест.Корекция разбирам екстремни моменти разни брадавици ,заешка уста на бебе от изгаряне белези.Ама да се моделираш сам при вече готов продукт хаха малко като реплика става от Алиекспрес или Илиенци лъжат само себе си.Междудругото има и хора с белег също чаровни например Гаспар Уиле лека му пръст,си беше красив с белега не че е нямал пари да го махне.За мен беше ново поколение Ален Делон дори по красив .

    Коментиран от #15

  • 15 Точно

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Така е! Когато яз харесвам някоя жена , харесвам я точно защото ми изглежда с нещо по различна от останалите. Дори да е някакъв дефект , това е дефект , който на мен ми изглежда много симпатичен и чаровен. Затова не разбирам женските мечти , да се направят всички еднакви! Това може да е виждане на ИИ , но не и мечти на жив човек! А и пластичните хирурзи доказаха , че от тях художници не става. Може би , и китайците , които им правят силиконовите заготовки , нямат никаква фантазия. Знае ли човек...

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Точно":

    Повечето са самотни жени или млади момичета напомпят се като гуми на кола,направи си тунинг и търси лесен живот в п.индустрия ако излъже момче с комплекси ама богато си е направо бинго ако се разровиш за съдби с такива хора празно няма те се привличат между тях си!Иначе имам трагикомичен момент един ден реших да си сменя цвета на коста от русо на кестен ,малкия беше бебе нямаше годинка.Когато се събуди започна да реве ,преди това ме изгледа страшно все едно е видял призрак .Сякъш не ме позна и ме търси пълзи до стаята гледа аз като чужда ,наложи се да купя перука от първия магазин наблизо докато си върна цвета .Мъжо и той беше така в шок ,не каза че съм грозна ама си иска русата жена .Даже подчерта че ако някой ден реша да си правя разни неща пл.операция ще е глупаво защото ще ме търси и няма да се адаптира с други форми и лице все едно чужда жена която не е избрал.

    Коментиран от #17

  • 17 Хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    Разсмяхте ме със разказа за реакцията на децата. И аз съм се виждал в чудо , от смяната на цвета на женската коса. Но нали на нас мъжете не ни е позволено да казваме истината , а само да се възхищаваме , едвам съм излизал от ситуация , защото опулената ми физиономия е била в ярък конфликт с моите сладки приказки! Обаче , част от импулсивните ви решения е това , което ви прави интересни и атрактивни!
  • 18 Божеее....

    5 1 Отговор
    Колко мъка има по света, боже... операции до безкрай или до пълен край.
    Амин
  • 19 Пиууууу

    3 0 Отговор
    Сега не разбрах...да ревнем или да не си опериране колената за " хубост"? Както се казва...красотата убива
  • 20 тенекиения трон

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Марко":

    Момичето претърпяло процедура за изпомпване на мазнини от коляното, като това е първата пластична операция в живота й. Няколко часа след началото на операцията получава белодробна емболия и обширна тромбоза. Накрая сърцето й отказва. Първата е последната!

    Коментиран от #21

  • 21 Марко

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "тенекиения трон":

    Нормално е да не знаете, че "последната" е първата и единствена причина за смъртта на тази млада жена, всичко останало са последици.

    Поред:

    1. Налице е очеизваден влошен кръвен отток в долните крайници. Това, най-често предизвикано от проблеми с обмяната на веществата / работата на определени жлези/, е много опасно състояние, защото всяко нарушение в околосъдното налягане може да причини съдово разширение, последвано от отлепването на формираните мастни плаки / които са предполагаема находка в тези състояния/, а това означава запушвания, формиране на тромби.
    2. Прегледът от съдов хирург е просто задължителен в тези казуси. Именно той е длъжен да диагностицира нивото на съдовите плаки, тяхното състояние и / ако нещата са на критично ниво/ да назначи терапия за елиминиране на опасността от тромбоза. Най-простите средства са антитромбозните вливания по време на операция, а при критични случаи - много продължително лечение за минимизиране на опасността.
    3. Така че редът на събитията / след пропуснатата компетентна намеса на съдов специалист/ е:
    -започване на липосукцията;
    - рязък спад на налягането около венозните стени;
    - отлепване на плаките вследствие на естественото разширение на вените след пада на налягането и начало на формиране на тромби;
    - движение на тромбите по кръвните пътища към белия дроб ;
    - белодробна емболия, която не е хваната и компенсирана навреме;
    - отказ на сърцето и смърт.

    Това е най-вероятният сценарий, който се коме
  • 22 Марко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Амин":

    На Вас / и на останалите като Вас/ ще напомня, че злорадството по адрес на починал човек / какъвто и да е покойният!/ не е нещо, с което хората би следвало да се гордеят!
    Правилото е много елементарно, нищо лично!
  • 23 Ван

    2 0 Отговор
    Киро Брейка отдавна ги говори тия работи, ама кой да го чуе, хайде сега всичките, дето го плюеха, че е прост и хабер си няма от нищо, да го опровергаят, че не е от това.
    А момичето Бог да я прости, да почива в мир.
  • 24 Додо

    0 2 Отговор
    Язък. Много е..ане имаше в нея...
  • 25 Психолог

    0 0 Отговор
    "инфлуенсър" подобно на инфлуенца е заразна болест, само че тежко-мозъчна, като понякога заболяването завършва фатално ( като в случая ) Може да го наречем и естествен подбор.