Last news in Fakti

3 Декември, 2023 12:38 4 140 13

"Диетата" на Хенри Кисинджър, с която доживя 100 години

  • хенри кисинджър-
  • дипломат-
  • сащ-
  • 100 години

Кисинджър остава активен в политиката до смъртта си

"Диетата" на Хенри Кисинджър, с която доживя 100 години - 1

Бившият държавен секретар на САЩ, служил по време на администрациите на Никсън и Форд, почина на 29 ноември, в дома си в Кънектикът.

Преди смъртта си Кисинджър беше последният оцелял член на кабинета на президента Ричард Никсън.

И макар да не е обявена причина за смъртта му, синът на Кисинджър по-рано тази година предложи информация за начина на живот на дипломата и през месеците, предхождащи кончината му.

"Той не само надживя повечето си колеги, видни клеветници и ученици, но също така остана неуморно активен през 90-те години на миналия век", написа синът на Кисинджър Дейвид в статия авторски коментар във The Washington Post през май, дни преди 100-годишнината на баща му.

"Дълголетието на баща ми е чудодейно, като вземем предвид здравословния режим, който той спазваше през целия си живот. Което включва диета, богата на братвурст и виенски шницел, стресираща кариера и любов към спорта само като зрител, никога като участник", откровеничи синът му.

Кисинджър остава активен в политиката до смъртта си и се среща с китайския президент Си Дзинпин в Пекин през юли, когато вече е на 100 години.

Снимки показаха двамата политици, седнали на столове, докато Си говори, жестикулирайки оживено с ръце.



"Никога няма да забравим стар приятел като Вас и Вашия исторически принос за насърчаване на развитието на китайско-американските отношения и укрепване на приятелството между китайския и американския народ", обърна се Си към Кисинджър само преди пет месеца.

Противоречивият дипломат неотдавна присъства на конференцията на Билдерберг в Лисабон и работеше върху трета книга, след като написа две по време на пандемията от Covid19.

"Той притежава ненаситно любопитство, което го поддържа динамично ангажиран със света", казва в статията синът на Кисинджър Дейвид за баща си.

"Умът му е оръжие за търсене на топлина, което се идентифицира и се бори с екзистенциалните предизвикателства на деня", категоричен бе той.

Една от последните известни публични изяви на Кисинджър беше на 24 октомври 2023 г., когато той присъства на гала вечеря, организирана от Националния комитет за отношенията между САЩ и Китай, припомня "Фокус".

Той беше сниман да седи в инвалидна количка с бившия министър на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър в бална зала в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето ,

    29 1 Отговор
    че си е хапвал каквото му душа сака , не е спортувал никога , а доживя до 100 години !
  • 2 Кой уби Кенеди

    13 3 Отговор
    47-ма еврейчето е работил уж като таен агент на ЦРУ в Германия , а задачата му е била да издирва нацисти и с фалшива самоличност да ги праща във ФАЩ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фарс

    12 0 Отговор
    Диетата е набавяне на донори. Хенри Кисинджър подлежи на хвалби в момента. Да се чуди човек..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЕАЛИСТ

    11 1 Отговор
    Поговорката беше "Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет" В днешни дни стана"Роди ме мамо евреин,пък ме хвърли на смет
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор
    Донорчетата, донорчетата, в тях е истината за дълголетието............
  • 8 РЕАЛИСТ

    13 0 Отговор
    Хайнц Алфред Кисинген, както му е истинското име си е обичал братвурстчета. Не е станал президент, само защото е роден в Германия, но е бил управляващия Америка в сянка.
  • 9 Ммм...да

    7 1 Отговор
    Пингвина от Батман беше голяма работа.
    Цял Свят го уважаваше.
  • 10 Провинциалист от провинция Тракия

    7 0 Отговор
    "Диета" в този смисъл се използва в английския. В българския се ползва "меню" (не че е българска дума).

    Коментиран от #12

  • 11 Соваж бейби

    12 2 Отговор
    Такива като този не знам защо си губите времето с тях ?Първо това е едно богато охранено старче със слуги в къщи и кой знае често са му носили с хеликоптер от ферми прясно месо,риба прясно уловена... с голямата земя която разполагат си имат оранжерия не купува от магазина пл. зеленчука нищо пие скъп алкохол и яде с златни прибори всички са такива на неговото ниво.Даже малко е живял с паразитски живот ,това са човеците кърлежи които само смучат кръв от масата хора
  • 12 Соваж бейби

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Провинциалист от провинция Тракия":

    Все пак ти става ясно за какво става на въпрос.Проблема е друг защо не се опише менюто на бг.пенсионер или семейства под прага на нормален живот ,ток топлина в къщите .... и до колко години оцелява с какви болести очукан от живота за да се обгрижват такива търтеи като този и мн.други
  • 13 Другари, това не го знаете, нали?

    3 6 Отговор
    Хенри Кисинджър е сред създателите на една от най-капитулантските и вредни за свободния свят и поробените от Съветите източноевропейски държави теории за т.н. „детант“ (разведряване) през 70-те години. Тук глупави и несведущи хора се надпреварват днес да го хвалят – истината е, че Кисинджър е предател и съветско-рашистка подлога. Но тукашните отрепки не познават истинските факти, те се ръководят от опорки, от клишета, от наслоени с времето венцехваления на Кисинджър. Няма го истинското познание за делата му.

    1. Те не знаят, че Кисинджър е вербуван от съветските служби в средата на 40-те в Германия, където е в качеството си на служител на американското военно контраразузнаване. Американският специалист по разузнаване Франк Капел посвети на темата обширно разследване, поместено в книгата му „Хенри Кисинджър – съветски агент“, която беше изета от обществените библиотеки в САЩ (и не само там).

    2. Те не знаят, че Кисинджър е разследван в САЩ в началото на 50-те години заради прокомунистически тези и действия.