Last news in Fakti

28 Декември, 2023 13:43 4 208 4

Освобождават жената, поръчала убийството на майка й, карала я да се преструва на болна ВИДЕО

  • джипси роуз бланчард-
  • сащ-
  • убийство-
  • затвор

Историята на Джипси Роуз Бланчард е основна тема на няколко филма

Джипси Роуз Бланчард, жената от Мисури, която убеди онлайн гадже да убие майка ѝ, която я принуждаваше години наред да се преструва, че страда от левкемия, мускулна дистрофия и други сериозни заболявания, ще бъде освободена условно в четвъртък, предаде Асошейтед прес.

Случаят предизвика интереса на националните таблоиди, след като се появиха съобщения, че майката на Джипси Бланшар, Клаудин “Dee Dee” Бланчард, която беше убита през 2015 г., реално е държала дъщеря си в плен, принуждавайки я да използва инвалидна количка и сонда за хранене.

Оказа се, че Джипси Бланчард, която сега е на 32 години, е напълно здрава, без забавено развитие, както приятелите ѝ винаги са вярвали. Майка ѝ е имала синдром на Мюнхаузен - психическо разстройство, при което родителите търсят съчувствие чрез преувеличени или измислени заболявания на децата си, каза нейният адвокат Майкъл Станфийлд.

“Хората постоянно казваха на Dee Dee каква прекрасна майка е тя, Dee Dee получаваше цялото това внимание,” каза той.

Така майката и дъщерята се срещнаха с кънтри звездата Миранда Ламбърт и получиха благотворителни дарения, пътуване до Disney World и дори дом близо до Спрингфийлд от Habitat for Humanity.

Станфийлд каза, че майката на Джипси Бланчард е успяла да заблуди лекарите, като им е казала, че медицинската документация на дъщеря ѝ е била изгубена при урагана Катрина. Ако задавали твърде много въпроси, тя просто намирала нов лекар, като бръснела главата на момичето, за да потвърди историята си. Сред ненужните процедури, на които се е подложила Джипси Бланшар, е отстраняването на слюнчените ѝ жлези. Майка ѝ убедила лекарите, че е необходимо да използва локална упойка, за да предизвика лигавене.

Слабо образованата Джипси Бланчард не поддържала контакти с никого, освен с майка си и според адвоката си е била подведена, "особено като по-малка".

„Външният свят ви казва, че майка ви е прекрасен, любящ и грижовен човек. Каква друга идея може да имате?” каза Станфийлд.

Но след това насилието става още по-брутално. Джипси свидетелства, че майка ѝ я биела и я приковавала към леглото. Джипси бавно започва да разбира, че не е толкова болна, колкото майка ѝ казва.

“Исках да се освободя от нейната хватка върху мен”, казва Джипси на процеса през 2018 г. срещу бившия си приятел, Никълъс Годеджон от Биг Бенд, Уисконсин, който излежава доживотна присъда за убийството на майка ѝ. „Аз го уговорих“, каза тогава тя.

Когато тя застана пред съда срещу него, прокурорите вече бяха сключили сделка с нея заради малтретирането, което бе преживяла. В замяна на признаването си за виновна през 2016 г. в убийство втора степен, тя беше осъдена на 10 години затвор. Обвинението в убийство първа степен, пред което тя първоначално се изправи, би означавало доживотна присъда.

“Ник беше толкова влюбен в нея и толкова обсебен от нея, че би направил всичко”, каза адвокатът на Годеджон Дуейн Пери в съда и заяви, че клиентът му има аутизъм и е бил манипулиран.

Прокурорите обаче твърдят, че той е бил мотивиран от секс и желание да бъде с Джипси Бланчард, с която се запознал в християнски уебсайт за запознанства.

Годежон е намушкал многократно майка ѝ с нож, осигурен от Джипси, след което двамата отиват с автобус до Уисконсин, където са арестувани. Оттогава тя е затворена в държавен женски затвор в Чиликот.

“Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат,” каза шерифът на окръг Грийн Джим Арнот когато започнаха да излизат странните разкрития.

Дори възрастта на момичето е била лъжа. Майка ѝ беше казала, че е по-млада, за да подсили измамата.

Първоначално органите на са толкова объркани, че в оригиналните съдебни документи бяха посочени три различни възрасти за нея, като най-младата беше на 19. Тя реално е била на 23.

Станфийлд си спомня, че първия път, когато срещнал Джипси, тя останала без дъх, докато извървявала 75 ярда (69 метра) от асансьора до стаята, където той говорил с нея. Той я описва като недохранена и физически слаба.

Джипси Бланчард заяви, че едва след ареста си е осъзнала колко е здрава. Тя дори се омъжи, докато беше зад решетките, за Райън Скот Андерсън, сега на 37 години, от Сейнт Чарлз, Луизиана.

Странният случай беше тема на документалния филм на HBO от 2017 г. “Mommy Dead and Dearest,” минисериалът на Hulu от 2019 г. “The Act” и предстоящият документален сериал за цял живот “Затворническата изповед на Джипси Роуз Бланчард.”

На фона на медийната буря няма да бъде позволено отразяване на нейното освобождаване в четвъртък “в интерес на защитата на безопасността, сигурността и поверителността”.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    9 30 Отговор
    Шантави амер-овци! Направо като в холивудско "театро"! Те и без това в холивуд си вземат сюжетите от живота!

    Единствено ми е жал донякъде за човекът, който се е подвел по тая и е убил майка й! И си е опропастил живота! А и прекалено строго са го наказали с доживотен, при положение, че е бил манипулиран и не носи той основната вина!

    Това е все едно някой да наеме "наемен убиец" и след като ги хванат - да осъдят по-тежко наемния убиец!
    Или в армията да носи голямата отговорност - войникът, който е стрелял, а не този, който е издал заповедта!

    Но това е амеровското кривосъдие: пускат истинската убийца и виновница, а за фактическия манипулиран убиец - доживотен затвор!

    Според мен нейната вина е по-голяма и това е правен абсурд! Човекът с по-малка вина - да получи по-тежко наказание!

    Но в изкривената хамерика и техните псевдо съдилища всичко е въможно!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.