Last news in Fakti

12 Януари, 2024 10:57 4 222 42

Лили Иванова води съдебна война със съседите си

  • лили иванова-
  • съседи-
  • съд-
  • война-
  • кооперация-
  • имот

Съседите недоволстват, че певицата окупирала огромно покривно пространство над терасата си

Лили Иванова води съдебна война със съседите си - 1
Снимка: БГНЕС

Люта междусъседска война от години води примата на родната естрада Лили Иванова. Вечната Амбър се съди с част от комшиите си от легендарната кооперация на столичната ул. “Оборище“, където се намира просторният ѝ мезонет. Делата се точат вече около десетилетие, а ябълката на раздора била терасата на певицата.

Част от съседите на Лили роптаели, че тя окупирала покривното пространство на кооперацията и там си достроила и остъклила огромна тераса, която гонела по размер квадратурата на мезонета ѝ. Единствено звездата имала достъп до нея, тъй като се намирала буквално над жилището ѝ, което е на последния етаж на сградата. За всички останали съседи било невъзможно да се доберат до нея, защото Лили си избила вход към нея от своя апартамент.

Спорната тераса е остъклена от горе до долу и е декорирана с пищна тропическа растителност. Отвън погледната е като стъклен дом, а отвътре приличала на ботаническа градина. Според някои упорити слухове даже там естрадната прима имала джакузи и други спа екстри и ползвала мястото, за да си почива в домашни условия.

За нея от години е немислимо да отиде на хотел и да се появи по бански пред почиващите, затова си позволила да си направи спа кът у дома. Тъй като не поискала позволение от комшиите си, част от тях не били доволни от окупирането на общото покривно пространство. Засега обаче делата нямали изход и продължавали да висят без финално решение.

В огромния апартамент насред ултраскъпата столична ул. "Оборище“ естрадната икона се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков - син на втория човек в държавата по Татово време Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да си събере багажа и да напусне луксозното жилище, но свекърът ѝ проявява щедрост и ѝ казва, че ако плати символична цена за жилището, може да остане, припомня "Ретро". Така звездата живее в апартамента вече 50 години. Неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко да се лиши на света, но от този мезонет - никога.

Стойността му гони 4 милиона лева към днешна дата. Жилището е обзаведено в бароков стил с изцяло поръчкови мебели. Само златният трон на примата, на който тя си пиела кафето, струвал 12 хиляди евро. През годините звездата е влагала милионите си, изкарани от концерти в множество имоти с инвестиционна цел. Част от тях разпродаде в последно време, след скока на цените на пазара, за да удвои печалбите си. Цялото си имущество обаче миналата година тя завеща на фондацията, която основа на свое име.

Нейната сестра Магда, двете ѝ племеннички Мария и Радмила и децата им няма да получат и стотинка от него. Дори дрехите, предметите в дома си, включително правата над творчеството си, Лили остави на фондацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сфинкска мас

    58 10 Отговор
    Ако не бяха съборили мавзолея, можеше да заживее там.

    Коментиран от #2, #21

  • 2 Забелязъл

    26 9 Отговор

    До коментар #1 от "Сфинкска мас":

    Ами то не и остана много.
  • 3 Сила

    26 3 Отговор
    Баничарката мадам В. и сина и Веско чрез тази фондация се опитват да се докопат до апартамента........
  • 4 Пич

    45 10 Отговор
    Лили ще спечели ! Нотариалният акт и е даден лично от хан Аспарух !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 тая вещица няма ли вече да си ходи

    37 17 Отговор
    тази нагла и дърта кикимора винаги е минавала метър защото спеше с членове на политбюро!!! сега същите тия (които са останали живи) още и още и помагат и я пазят от правосъдието!!! водели съдебна битка с десетилетия мале мале жал ми е за тия хора които си мислят че водят битка ! делото събира прах в мъзето на съда и си чака давността това е положението дъртата к@рв@ няма да я осъдят защото съдебната ни система не е корумпирана никак!!!

    Коментиран от #42

  • 7 Ами то

    33 9 Отговор
    това пространство не е само нейно и се чудя защо още няма съдебно решение. Бай Пеко да не би да е възкръснал.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    33 4 Отговор
    ПО ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ от САМОТАТА,Съдбата не е Измислила-Мисъл на Великият Аятолах!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Може да е

    40 8 Отговор
    прекрасна певица, но през целият си живот е била с лош характер и неголям ум.

    Коментиран от #25

  • 11 Бъг

    18 8 Отговор
    И защо трябва да си оставя наследството на сестра си. Всичко си е нейно и на когото иска, на него ще го остави.
  • 12 глупост

    18 6 Отговор
    Пеко никога не е бил втория в държавата. Даже 10 ти не е бил..

    Коментиран от #17

  • 13 Някой си

    15 21 Отговор
    Българската злоба и завист нямат край !
  • 14 Съседите

    15 14 Отговор
    да си ходят на село ! Ливади и въздух колкото щеш !
  • 15 Коко

    13 26 Отговор
    Злобари големи има тук.За коментиращите по горе мога да кажа че и за сто живота няма да постигнат един процент от това на Лили.

    Коментиран от #19

  • 16 Соваж бейби

    21 6 Отговор
    Колко зла жена !Защо не си е купила къща или цяло блокче да не трови хората с негатив това е за общо ползване.Че трон имала уеш хахахаааа,като Тони Монтана само че с нейните букви ли ?Добре че не ми е комшиика късмет на делото за комшиите
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "глупост":

    Пеко Таков Беше Втория , естественно.ТОЙ и фамилията му отговаряха за " Чистата стая"!Правенето на микрочипове още преди много години .....но всичко се срина......Внукът му сега не е ли знаменосец на русохилите???
  • 18 Софийски

    26 0 Отговор
    Ако това са общи части да си избият и съседите вход и да си ползват помещението.Ако госпожица Иванова няма документ за собственост не е законно това което прави.
  • 19 Соваж бейби

    25 7 Отговор

    До коментар #15 от "Коко":

    Стига я защитава много долна постъпка супер токсична жена.С цялото си нахалство трови хората около нея каква нагласт!Утре може да писка и на площада да си направи спа като Лувъра в Париж за лична изгода и само за нея .Ето до тук стига наглостта разни галеници на партии които се толерират с правото да се отнася към обикновенни хора като с жи... Обидно е

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Е все

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сфинкска мас":

    пак пирамидите в Гиза още стоят

    Коментиран от #39

  • 22 Анонимен

    11 21 Отговор
    Велика певица, за всички времена е Лилито. През живково не пропускахме нейни песни в провинцията на спортната площадка. Всучко ще остане на Държавата. Дарение от Нея. И не обиждайте на дърто. Всеки ще остарее, но в България е така, когато си на върха и остареел, изключвам Лили Иванова, всеки от нечовеците ви плюе, краде. Дълбок поклон за Лили Иванова, и дай боже да надживее всички ни. Малка хапка сме за Лили, кво общо има личния й живот. Нима вие сте идеални. Всеки да си гледа в неговата паница, не роден Петко де. Лили е Звезда!!!
  • 23 Пич

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    Здравейте , видях другият пост , но ви намерх тук , и мисля , че ще е по удобно да поговорим , ако имате възможност! Относно закупуване на истински рубин , съветвам конституция със специалист. От бижутери знам , че освен измамата с нагряването , има измама и с попълване на някаква част дефектен камък , с някакво разтопено специално стъкло , след което се шлифова , и ако се вгради в бижу , трудно се разпознава !

    Коментиран от #24

  • 24 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пич":

    много богати личности са били очаровани от красотата на тези минерали Луи XIV и вкуса си към всичко синьо, е избрал един от тях като един от основните предмети за короната.Върху определени екземпляри от корунд можем да се наблюдава астеризъм. Това явление се причинява от наличието на изключително фини рутилови игли вътре в скалата. На светлина те имат отразяващ ефект, който ако е правилно подравнен причинява появата на шестлъчева звезда. Този превъзходен ефект на астеризъм не може да бъде запазен, когато скъпоценният камък е фасетиран, поради което по-голямата част от звездните корунди са полирани като кабошон.В самото начало на 20 век френският химик Auguste Victor Louis Verneuil  е написал една от най-красивите глави в историята на химията, като изобретил процеса на пламъчен синтез. Това откритие направи възможно създаването на нов тип синтетичен кристал -cristal synthétique le Verneuil.
    Затова ти казвам природен без обработка ми е по любим вече в бижю му се нарушава струкурата ...

    Коментиран от #26

  • 25 Роза

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "Може да е":

    Прекрасна певица беше някога,сега гласа и вече не е същия!Затова си избира песни с ниска тоналност,които са монотонни и не правят впечатление.Никой досега не е успял да надвие времето,но на нея не и се удава дори да запази известно достойнство в старостта!

    Коментиран от #36, #41

  • 26 Пич

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Соваж бейби":

    Напълно съм съгласен , че с естественият камък , нищо не може да се сравни! Но не винаги камъните носят добро ! Може би сте чела , за Кохиноор , за диамантът "Хоуп" , за рубинът на Тамерлан , и подобни. Ако не сте - препоръчвам , ще ви бъде интересно! Наистина звездовидните сапфири са много интересни , а част от тях е и рубина , но при него корундът е примесен с хром. Но не те са най ценните. Най ценен е рубинът " Гълъбова кръв " , и мога да потвърдя , че ако го видите , никога няма да го сбъркате с друг , макар и да не сте бижутер. Мистиците считат , че рубинът е втвърдената кръв на драконите!

    Коментиран от #27

  • 27 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пич":

    Иненно в предната стаия ти написах за корунд от Магок че имам желание ако може от първа ръка направо от мината да си купя удивителен е ,тук съм го срещала но не и формата която желая има с пирамидки ,дала съм заявка на шефа може да ме изненада със сертификат и дата ,държава име на мина всичко пише гарантиран магазин с тези проблеми по света не ми се рискува вече по дълги пътешествия.По мой избор форма споменах ти че не жаля пари за такива неща остава колекция и за децата внуци,даже купувам по два защото са две да не се карат с книги и неща което сметна винаги по две .Красотата на природата е уникална вече пипнато с човешка ръка си губи чара но това е мое мнение аз съм друга натура даровете на природата ме привлича повече отколкото скъпия лукс и суета .Можеж да си купиш естествено парче даваш да ти го резнат с машина и да поставиш в кулие без да лепиш със златарска намеса като решетка ,така всеки ден можеш да си сменяш камъните или колекция в къщи по голямо парче

    Коментиран от #28

  • 28 Пич

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Соваж бейби":

    Може би ще ви изненадам , защото и аз бях много изненадан , но нещото за което не се говори е , че могат да бъдат намерени рубини и в България ! Няма да казвам къде , но аз познавам интересни хора , които лично ме заведоха , и лично ми показаха. Водата ги изхвърля над земята , което води до предположения , че в недрата на земята са многобройни. Което не е добре , защото с оглед изчерпването на находищата на първокачествени рубини , ако се разбере , околната среда , земята и природата ще бъдат безапелационно унищожени , заради нечия алчност. Позволете ми да сменя темата , и да попитам , дали изгледахте някой от материалите за НЛО , които препоръчах? И ако да , считате ли , че са достоверни , или мислите , че са заблуда ?!

    Коментиран от #29

  • 29 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пич":

    Изобщо не ме изненада именно на окена съм намирала доста минерали,кристали и интересни форми фусил .Имам машинка за преработка слагам ги вътре със специална пудра и излизат красиви като в магазина за медитация които са.В нашия двор съм намирала много фусил големи охлюви вкамени и във свекъра мъжо като малък е намирал цяла колекция.Тука където сме ние навремето е било залято с океана.Гледах всичко много ви благодаря нищо не ми се струва фантазия вярвам в извънземни.Мога да ви препоръчам Alien Theory (Ancient Aliens)обсъжда се теорията за древните астронавти чрез изследване на хилядолетни текстове иконография на религии, йероглифи, петроглифи, пирамиди и други мегалитни обекти. Камъни, които могат да тежат няколкостотин тона, които са трудни за преместване и днес. В Япония големи блокове камък които са във въздуха не на на земята удивително е не знам какви канали има в България на цифровата можеш да намериш сезоните на RMC BFM PLAY апликация безплатна само с имейл адрес регистрация има и субтитри на английски

    Коментиран от #30

  • 30 Пич

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Соваж бейби":

    Благодаря за мнението ! Знам за " Древните пришълци " , но те разглеждат нещата повърхностно , имам усещането , че предаването е структурирано около ревесивното убеждение. Тоест , с изнасянето на определени факти , по определен начин , зрителят да се обърка , да започне да се чуди , кое истина и кое не , и накрая да заключи , че нищо не е вярно. Съжалявам , че не мога да ви покажа това , което гледам аз , защото няма да достигне до вас. Но може би все още може да се намери нещо , за сблъсъка на обединена китайско - американска флотилия , воюваща срещу извънземните , близо до остров Гуам , и Марианската падина. По спомен , случая е от 2018 г. , така че , задайте подобни параметри в търсачката , надявам се да намерите нещо. Ще ви бъде интересно.

    Коментиран от #31

  • 31 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пич":

    ще прегледам по късно когато се прибера в къщи ,мерси знам доста за лъжите им като отричат ,понякога се съмняват и за конкурентни държави и шпионаж не всичко е НЛО ,като започнеш
    проекта "Синя книга" ...спрян през 1969 г., след проучване от университета в Колорадо заключава че няма доказателства намират начин да казват на хората че няма извънземни само че не им вярвам.Има и готини американци на някой може да се вярва търсят доказателства .
    През 1995 г. бизнесменът Робърт Бигълоу събра малка група хора в Лас Вегас и формират Национален институт за откривателска наука, сред членовете са двама бивши астронавти Ед Мичъл и Харисън Шмит, както и Хари Рийд по това време сенатор демократ от Невада.....и до днес вадят доказателства

    Коментиран от #32

  • 32 Пич

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Соваж бейби":

    Благодаря за компанията ! Починете си добре! Когато имате сили и настроение , надявам се , да поговорим пак! Желая ви хубави моменти !
  • 33 Добре де

    8 6 Отговор
    Тия съседи може и да са прави, но да погледнат от добрата страна, щот можеше онуй пияното- Калканджиева да им е съсед, те тогава шаха да видят що иде реч……
  • 34 Гнусна,

    6 8 Отговор
    умопобъркана комплексарка. Аман от нея. Отврат.
  • 35 Един

    3 4 Отговор
    Поне да имаше нещо истина някаква в тази статия.Само това ,че се намира на Оборище.И,че там живее Иванова.Поне се поинтересувайте кои са и комшии.Ще бъдете доста изненадани.И друго ще говорите после.Оплюването е в топ три на българските достойнства.
  • 36 Люси Дяковска

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Роза":

    Няма ниски и високи тоналности лельо!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мимоза

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Роза":

    Тоналността няма нищо общо с монотонно пеене. Лили следва модните тенденции, в които нейните млади колежки се изявяват - два последователни тона нагоре, два - над9олу и никакви интервали повече от терца, че току виж изпуснат края на песента. Дошло е време посредствеността да се нарича "изкуство"
  • 42 които е опитал от тая ябълка блазеМу

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "тая вещица няма ли вече да си ходи":

    то ся щото другите певици са по малкоКуррви а?

    тая като я гледам едно време с това малкоДупенцеее много нещо е изпотршила и нали не хваща всикочо яйце вътре как да не те кефи тая

    супер дребна мацка е супер е за във леглото пък и някоя песничка може да ти изпее докато ти свири на кавала