Last news in Fakti

12 Януари, 2024 13:58 589 0

Фестивалът на Елвис Пресли в Австралия привлече хиляди посетители (ВИДЕО)

  • елвис пресли-
  • фестивал-
  • имитатор-
  • австралия-
  • фестивал на елвис пресли-
  • рокендрол

Темата на фестивала тази година е "Затворнически рок" по мюзикъла от 1957 г.

Фестивалът на Елвис Пресли в Австралия привлече хиляди посетители (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стотици фенове се стекоха към бреговете на Австралия, за да присъстват на фестивала на Елвис Пресли, съобщиха световните осведомителни агенции. Имитатори на Елвис танцуваха под звуците на някои от най-големите хитове на Краля на рока на железопътната гара в Сидни, преди да се качат на синия експрес "Елвис" и да се отправят към град Паркс, намиращ се на 357 км западно от Сидни.

Поклонническото пътуване под звуците на песни на Елвис Пресли продължава 6 часа.


Тазгодишната тема на 5-дневния фестивал е мюзикълът от 1957 г. "Затворнически рок". Планирани са улични пазари, състезания и паради. Организаторите на фестивала очакват над 25 000 гости и посетители, много от които се очаква да бъдат костюмирани като своя идол.

Първият фестивал на Елвис Пресли в Паркс се провежда през 1993 г. Инициативата е на местните ресторантьори Боб и Ан Стийл. Днес градът с 10 хил. жители носи прозвището "Австралийската столица на Елвис".

Събитието продължава пет дни и освен музика включва конкурс за двойници, за поезия, вдъхновена от Елвис Пресли, както и изложби, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА