Last news in Fakti

28 Януари, 2024 13:16 1 174 6

Продават емблематичните червени телефонни кабини във Великобритания

  • телефонни кабинки-
  • лондон-
  • продажба

Eдин от най-разпознаваемите символи на британската столица става на 100 години

Продават емблематичните червени телефонни кабини във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-разпознаваемите символи на Обединеното кралство – червените телефонни кабини, става на 100 г. Но вместо достолепната им възраст да бъде отпразнувана шумно, голяма част от тях са обявени за продажба, съобщи NOVA.

Макар отдавна някои да не работи пред червената телефонна кабина в близост до най-емблематичните сгради на британската столица, а именно часовниковата кула „Биг Бен“ и сградата на британския парламент "Уестминстър", денонощно се извиват опашки от хора, които искат да се снимат с нея. Причината е, че тя също се е превърнала в символ на Лондон. Много хора вече са я виждали на снимки в социалните мрежи или в стари албуми и когато посещават британската столица, бързат да си направят такава фотография.

Така 100-годишната червена телефонна кабина живее щастлив живот за разлика от много други в по-отдалечените райони, които пустеят. Това е и причината Британската телекомуникационна компания да обяви инициатива за продажбата им срещу един паунд. Но само при положение, че новите собственици успеят да ги превърнат в нещо смислено и също толкова полезно за британското общество.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    8 3 Отговор
    Да бяха ги дарили на Киев

    Коментиран от #6

  • 2 Руснак

    7 5 Отговор
    Много ще ни паснат за тоалетни на двора
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гацо

    2 1 Отговор
    Че си я сменим с външнио клозет...
  • 5 Например

    0 0 Отговор
    фри “ви фи” за пейзаните от Балканите.
  • 6 Зельонска от ВОГ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Да ни ги боядисат в зелено и да поставят таблички и сламки за шмъркане и автоматчета за бело!