Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:32 1 766 3

Принц Уилям коментира за пръв път диагнозата на баща си Чарлз III (ВИДЕО)

  • принц уилям-
  • крал чарлз трети-
  • кейт мидълтън-
  • публична поява-
  • коментар-
  • диагноза-
  • рак

Принцът благодари за всички добри пожелания от поддръжници на кралското семейство към Катрин и краля

Принц Уилям коментира за пръв път диагнозата на баща си Чарлз III (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принц Уилям направи първия си публичен коментар по повод диагнозата на крал Чарлз III. Припомняме, че в понеделник от Бъкингамския дворец обявиха, че британският монарх е диагностициран с рак на простатата, установен по време на лечение на доброкачествено заболяване.

След разкритието се наложи Уилям да отмени почивката си и да поеме част от публичните задължения на краля. Принцът на Уелс се беше оттеглил от обществените прояви, за да се грижи за съпругата си Катрин, която претърпя планова коремна операция преди месец.

Принцът, който е следващият престолонаследник, присъства на благотворително събитие за набиране на средства за въздушни линейки, предава Блиц.

„Искам да използвам тази възможност и да благодаря за милите пожелания за Катрин и баща ми. Особено през последните дни. Това означава много за всички нас“, каза Уилям в началото на речта си.

След това се пошегува, че е решил да посети благотворителното събитие за въздушни линейки, за да избяга от „медицинските новини“ през последните седмици. Принцът не даде повече подробности за здравословното състояние на краля.

Междувременно от „Даунинг стрийт“ 10 обявиха, че се очаква премиерът Риши Сунак да проведе телефонен разговор с Чарлз III. Подобни новини обикновено не се съобщават публично, но в случая това е било разрешено от двореца след обсъждане с „Дануниг стрийт“.

След като диагнозата на Чарлз III стана ясна за обществеността се появиха много въпроси дали ежеседмичната аудиенция с премиера ще се състои оттук нататък. На този въпрос все още няма официален отговор.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Програмиста

    2 2 Отговор
    Боли ме...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факти

    1 0 Отговор
    Уилям не може да прости на Хари, че го е предал на жълтата преса за пари.