Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 20:45 1 467 6

Пускат убиеца на рапъра Тупак на свобода скоро

  • тупак шакур-
  • тупак-
  • убиец-
  • дуейн кийф дейвис-
  • обвинение

Дуейн "Кийф" Дейвис призна, че е ръководил гангстерска банда, която отнема живота на Тупак Шакур през 1996 г.

Пускат убиеца на рапъра Тупак на свобода скоро - 1
Снимка: Shutterstock

Заподозреният за убийството на легендарния рапър Тупак Шакур Дуейн "Кийф Д" Дейвис ще бъде пуснат на свобода до дни, заяви неговият адвокат, въпреки че вече е прекарал месец зад решетките, опитвайки се да събере достатъчно пари, за да плати гаранцията си от $750 000.

Адвокатът на Кийф от Лас Вегас Карл Арнолд каза пред The U.S. Sun, че е „100 процента уверен“, че Дуейн Дейвис ще плати гаранцията в следващите дни.

Заподозреният за убийството на Тупак чака присъдата си в затвор в окръг Кларк в Лас Вегас, след като в началото на януари съдия му определи парична гаранция, за да бъде пуснат под домашен арест. Властите обаче ще проверят от къде идват парите на Дуейн Дейвис и дали са законни. Това трябва да стане до 20 февруари, когато е насрочено изслушване, предава "Телеграф".

Адвокатът му смята, че признанието на Дейвис, че е накарал гангстери да убият Тупак, няма да бъде достатъчно, за да го осъдят за убийство. Той вярва, че записаното в продължение на два часа и половина признание на Кийф за това как е ръководил убийството на Тупак дори не трябва да се счита за доказателство за обвинението.

Арнолд смята, че тежестта на закона е на страната на неговия клиент, въпреки че Кийф е дал много интервюта, потвърждавайки, че е ключов играч в прословутото престъпление от 1996 г., когато при престрелка загина рапърът. Той каза, че дори ако записаното признание на някогашния бос на гангстерска банда доведе до присъда в окръжния съд на Вегас, това ще даде основание за незабавно обжалване на по-високи нива.

Миналия месец прокурорите включиха в делото записаното признание на Кийф от 2008 г., направено по силата на споразумение за имунитет. Предлаганата сделка позволи на Кийф защита от наказателно преследване преди, но прокурорите заявиха, че сега може да се използва в техния случай, защото той заявил в съда, че е излъгал полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    1 0 Отговор
    Да му мисли 3пак.
  • 2 Симо

    1 0 Отговор
    Не слушам 2pac, предпочитам нещо на Макиавели или Шакур
  • 3 Иво Ганджата

    1 1 Отговор
    Още помня първата си запалена трева на песен на ТуПак беше опияняващо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Вилко

    1 0 Отговор
    Бенг бенг лягай на земята кучкооо!
  • 6 Жив е

    1 1 Отговор
    Хора той е жив, всичко е един ПР около убийството му, има стари негови снимки на които е с маратонки произведени 5-6г след смърта му.