Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 09:14 1 380 4

Смени версията: Обвиненият за убийството на Тупак твърди, че е невинен

  • тупак шакур-
  • рапър-
  • тупак-
  • убийство-
  • обвиняем-
  • невинен

Въпреки че призна за участието си в престрелката, отнела живота на рапъра, сега 60-годишният Кийф Ди обвини мъртвия си племенник в убийството

Смени версията: Обвиненият за убийството на Тупак твърди, че е невинен - 1
Снимка: Shutterstock

Мъжът, обвинен в убийството на легендарния американски рапър Тупак Шакур, пледира невинен пред съда в Лас Вегас. 60-годишният Дуейн „Кийф Ди“ Дейвис не само, че отрича да е извършил престъплението, но обвинява племенника си, който отдавна вече не е сред живите, предава "Телеграф".

27 години след убийството на Тупак Шакур, Кийф Ди вече пледира невинен в съда. Той се яви в тъмносиня затворническа униформа и закопчан с белезници пред съдия Тиера Джоунс в Лас Вегас в американския щат Невада, съобщиха американските медии.

Бившият лидер на банда беше арестуван в Лас Вегас през септември и обвинен в убийство с използване на смъртоносно оръжие, наред с други обвинения. Няколко месеца по-рано домът му в град Хендерсън близо до Лас Вегас беше претърсен от полицията.

Самият обвиняем е говорил публично няколко пъти през последните години за факта, че е седял в белия кадилак, от който е стреляно по Тупак Шакур в Лас Вегас през 1996 г. Признанието направи включително и в автобиографичната си книга.

Той е единственият пътник от кадилака, който все още е жив, посочва посочва самият обвиняем в интервюта. Фаталните изстрели обаче са произведени от неговия племенник Орландо Андерсън, казва самият той.

Престрелката, при която Тупак получи четири куршума, била отмъщение за отнесения от Орландо свиреп побой от Тупак и хората му след боксов мач в MGM Grand Hotel. Въпросният племенник също бе убит при стрелба 2 години по-късно - през 1998 г.

Сега обаче полицията посочва подсъдимия като основния инициатор на убийството на 7 септември 1996 г., когато 25-годишният Тупак Шакур е прострелян в черно BMW в Лас Вегас и умира в болница шест дни по-късно. В нощта на престъплението рапърът е бил на път със Сюдж Найт, съосновател на лейбъла Death Row Records, който от 2018 г. излежава присъда от 28 г. затвор за предумишлено убийство.

Шакур е един от най-успешните рап изпълнители на 90-те години. Хип-хоп звездата през живота си е бил замесен в трафик на наркотици и други престъпления, излежавал е и присъди в затвора.

Милиони фенове по света все още обожават рапъра и музиката му. През 2017 г. музикантът беше въведен в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо. Миналия юни той беше посмъртно удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    2 1 Отговор
    И тоя се е продал на Дявола.
  • 4 Субар

    2 0 Отговор
    Американски културни дейци...