Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 16:29 890 4

Елтън Джон разпродава стотици свои вещи на първия си търг от 21 г. насам (ВИДЕО)

  • елтън джон-
  • търг-
  • разпродажба-
  • продажба-
  • вещи-
  • кристис-
  • аукционна къща

Сред вещите, които се предлагат, са пиано, обувки на платформи, картини и емблематични аксесоари

Елтън Джон разпродава стотици свои вещи на първия си търг от 21 г. насам (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пиано, гащеризон и ботуши на платформа на британския певец Елтън Джон са сред предметите, които се предлагат на ексклузивен търг. 76-годишният изпълнител, заедно със съпруга си Дейвид Фърниш и в партньорство с аукционна къща "Кристис" организира продажбата на близо 950 предмета от бившия си дом в Атланта, щата Джорджия в САЩ.

Сред предметите, обявени за продажба в Рокфелер сентър, Ню Йорк, има и картина на британския художник Деймиън Хърст, на която са изобразени Джон и Фърниш. Творбата, носеща името на един от най-големите хитове на звездата - "Твоята песен" (Your Song), е подписана и има надпис xxx for Elton + David, като е оценена на между 350 хил. и 450 хил. щатски долара. Портрет на Елтън Джон, дело на американския художник и номиниран за награда "Оскар" режисьор Джулиан Шнабел, се очаква да донесе от 200 хил. до 300 хил. щатски долара.

Публикация, споделена от Christie's (@christiesinc)

Пиано "Ямаха", модел C6F PE, е обявено на цена между 30 хил. до 50 хил. щатски долара, а чифт сребристи кожени ботуши на висока платформа от 1971 г. с червени кожени букви "E" и "J" от двете страни са оценени на между 5 хил. и 10 хил. щатски долара.

Гащеризонът, който е цвят слонова кост със златисто, е сред първите сценични облекла, изработени за Елтън Джон от Ани Рийви. Той е предоставен за изработване на костюми за филма "Рокетмен" и се продава на цена между 8 хил. и 12 хил. щатски долара. На търга се предлага също часовник "Картие" с 18-каратово злато от лимитирана серия, колие с диамантени букви и копринени ризи "Версаче".

Музикантът сложи край на кариерата си миналата година, след като повече от 50 години шестваше на сцени по целия свят. Последният концерт от прощалното турне Farewell Yellow Brick Road се състоя в шведската столица Стокхолм през юли. Търгът в Ню Йорк ще се проведе на 21 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    10 0 Отговор
    То се отказал от титлата"СЪР" искал да го наричат лейди.
  • 2 Макробиолог

    8 0 Отговор
    Сичко е оказано с ан@ални секрети,не купувайте.
  • 3 ХАХАХА

    7 0 Отговор
    Невероятна новина ! На мен ще ми бъде интересно дали има българи сноби и други такива? на търга.
  • 4 Лорда

    7 0 Отговор
    Искам ана.ния му разширител,инкрустиран с подписа му .Чудо !