Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 15:44 873 10

Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните

  • принц уилям-
  • помощ-
  • бездомни-
  • нуждаещи се-
  • къщи

Проектът ще осигури 24 висококачествени жилища за нуждаещите се

Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският принц Уилям обяви плановете си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В сътрудничество с корнуолската благотворителна организация за борба с бездомността St Petrocs проектът ще осигури 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „цялостна подкрепа“, за да се създаде път към постоянен дом.

Разработването на „висококачествените жилища за временно настаняване“ ще започне през септември, а първите се очаква да бъдат завършени през есента на следващата година.

Херцогство Корнуол е портфейл от земя, сгради и инвестиции, оценено на повече от 1,26 милиона британски лири, което осигурява догоди за престолонаследника.

В интервю за вестник миналата година Уилям, който е херцог на Корнуол, беше попитан дали има планове да осигури достъпни домове на територията. „Има. Абсолютно. Социални жилища. Ще ги видите, когато са готови“, каза той.

Недостигът на социални и частни имоти под наем се смята за основна причина за увеличаване на броя на бездомните в цялата страна, поради което сме горди да стартираме този проект заедно с плановете да се появят повече евтини и достъпни жилища в херцогството“, каза Бен Мърфи, управител на имота.

Въпреки това политическата група „Република“, която е против монархията, разкритикува проекта. Те посочват, че проектът ще донесе печалба на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    3 2 Отговор
    Браво
  • 2 А мисли ли

    4 2 Отговор
    Да си купи килимче че стая писта за мухи верно че е пилот ама.
    Или кейтчето я кефи така натюр
  • 3 глоги

    3 0 Отговор
    което осигурява доХоди за престолонаследника.В интервю за вестник" ТАЙМС" миналата година Уилям, който е херцог на Корнуол, ТЯ посочвА, че проектът ще донесе печалба на Уилям,
  • 4 незнайко

    2 1 Отговор
    Жилища за временно настаняване ! Това всеки може да го построи а после общината ще му плаща наемите ! Сега вече се изложи с това начинание ! Шест етажа по четири гарсониери на етаж !!!
  • 5 И с какви

    2 1 Отговор
    Средства, като нищо не работи, а живее пт процент пт държавната хазна?
  • 6 ХАХАХА

    5 1 Отговор
    Последния абзац от статията казва всичко ! ХАХАХА принцът строй за бездомните ,за да печели ! ХАХАХА кой ли вярва вече на такава сърцераздирателна пропаганда ! ХАХАХА

    Коментиран от #10

  • 7 Иван Иванов

    2 2 Отговор
    Жалко - че нямам деца - бих ги възпитал по същият начин, това е истински човек - а не - да дразни, както някои "чаавета", неговото е най-алфа.

    Алфа-омега - сега - доколко ще е ефективно цялото нещо - не знам, но - аз лично няма да се възползвам от така уютните общински жилища.
  • 8 Пенчо

    3 1 Отговор
    Стига сте им създавали ореоли на тези циркаджии!
  • 9 Механик

    2 1 Отговор
    Хуаво е решил, ама и да можеше със свои пари да ги строи, цена нямаше да има,
    А то инак с чужда пита да правиш майчин помен е малко гадно.
  • 10 зрител

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Й е важна буква , но не за всеки чел-недочел !