Last news in Fakti

18 Март, 2024 13:58 1 410 5

Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия (СНИМКИ)

  • реклама-
  • рекламна кампания-
  • принцеса даяна-
  • даяна-
  • смърт-
  • катастрофа

Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство

Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Интернет потребители, фенове и дори близки на покойната принцеса Даяна реагираха с гняв и отвращение, след като нейната трагична смърт беше използвана в "гнусна" реклама за насърчаване на евтаназията.

Абсурдната рекламна кампания показва снимка на смачканата кола, в която загина принцеса Даяна в тунел с надпис: „Даяна. Тя не избра смъртта си… през 2024 г. трябва да имаме избор“.

Меко казано несъобразителната снимка, а и цялата концепция на кампанията, предизвикаха незабавна буря от яростни реакции, като приятели и политици определиха рекламата като „гнусна“ и „отвратителна“, пише "Телеграф."

„Това е жестоко, безчувствено и опортюнистично“, каза нейната приятелка Роза Монктън. „Даяна беше експлоатирана през живота си и смъртта ѝ сега се експлоатира по много долни начини“, заяви тя пред Daily Mail. Източници, близки до монархията, заявиха, че членовете на кралското семейство са останали без думи, заради „изключително лошия вкус“ на създателите на рекламата.

Скандалната реклама беше бързо свалена след бурята от недоволство. Тя е създадена е от френската група за евтаназия ADMD, която призна, че „може да е обидила някои хора“.

Даяна Спенсър почина на 31 август 1997 г., когато беше едва на 36. До трагичната ѝ смърт в Париж се стигна след тежка катастрофа, причинена от гонка с папараци. Заедно с нея загина и богатият наследник Доди Ал Файед.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щурецъ

    14 1 Отговор
    Принцеса Даяна беше убита от МИ-6,оставиха я в колата ранена,докато й изтече кръвта и да издъхне. Наблюдавали са я през прозореца на затворената врата в катастрофиралия автомобил. Ако беше жива,щеше да е кралица и войните сега нямаше да се случат,нямаше и да има толкова бежанци. Но явно тя не беше удобна на някои шефове на разузнаването и те са решили да я унищожат.

    Коментиран от #4

  • 2 Диянка сладката!

    3 8 Отговор
    Принцеса на нощният живот, имаги такива много на околовръстното!
  • 3 Механик

    15 1 Отговор
    "....реклама за насърчаване на евтаназията."
    Гледай какво рекламират сатанистите!
    И ние взимаме за пример запада, където подобни неща се случват често.
    п.п.
    Преди 3-4 години, японския премиер беше казал, че призовава възрастните си съграждани да прибягнат към евтаназия. та какво ли се чуда и аз.
    Да не говрим за Урсула, дето каза, че върастните хора в Европа жиеели "безсрамно дълго".
  • 4 Кажи честно!

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "щурецъ":

    Вярваш ли ги тези неща дето ги пишеш или просто си чешеш пръстите?
  • 5 Механик

    1 0 Отговор
    "реклама за насърчаване на евтаназията."
    Самия факт, че има такива настроения и течения в запада е един гнусен факт.
    След като оная от европарламента каза в открит текст, че "пенсионерите живеят БЕЗСРАМНО дълго, след като японския премиер съвсем отговорно посъветва върасните си сънародници да прибягнат до самоубийство....
    На там ли искате да вървим, та така се захласвате по тоя запад???
    За призивите да се ядат бръмбари, даже мълча.
    Човечеството вече е приспано и нищо добро не го чака.