Необходими продукти:
- 400 г пилешки бутчета (без кост);
- 5 с.л. кисело мляко;
- 1 палец корен джинджифил;
- 1 червена люта чушка;
- 3 скилидки чесън;
- 1 с.л. гарам масала;
- 1 с.л. смлян кимион;
- 2 с.л. смлян кориандър.
За соса:
- 70 г масло;
- 1 глава лук;
- 8 шушулки кардамон;
- 5 скилидки чесън;
- 1 палец корен джинджифил;
- 1 зелена люта чушка;
- 1 с.л. гарам масала;
- 1 ч.л. смлян кимион;
- 1 ч.л. смлян кориандър;
- 1 ч.л. лют червен пипер;
- 4 с.л. доматено пюре;
- 250 мл течна пълномаслена сметана;
- 250 мл пилешки бульон;
- сол;
- сок от лайм.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на едро и го поставете в купа.
2. В блендер сложете нарязания на тънки кръгчета джинджифил, нарязаната люта чушка, необелените скилидки чесън, подправките и киселото мляко. Смелете до получаването на паста. Изсипете пастата върху пилешкото и разбъркайте добре. Поставете месото в хладилник за 1 час.
3. За соса нарежете лука и лютата чушка на ситно, а обелените скилидки чесън на тънки филийки. Обелете джинджифила и го настържете на фино ренде.
4. Сипете олио колкото да покрие дъното на дълбок тиган или плитка тенджера. Запържете пилето за 2-3 минути, докато се карамелизира леко. Намалете силата на огъня и добавете маслото. След това добавете нарязаните зеленчуци за соса. Добавете подправките и доматеното пюре, разбъркайте за кратко. Налейте пилешкия бульон и разбъркайте отново, като оберете всичко по дъното на тигана. Налейте сметаната и оставете сместа да къкри, докато течността се редуцира наполовина.
5. Дръпнете кърито от котлона и добавете маслото и сок от лайм. Поднесете с варен ориз или тънък хляб, пише 24kitchen.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дарвин
Коментиран от #2
17:41 23.03.2024
2 Пилотът Гошу
До коментар #1 от "Дарвин":
Зависи откъде го е превела с Гугъл...11:37 24.03.2024