Last news in Fakti

28 Март, 2024 09:31, обновена 28 Март, 2024 15:55 2 812 10

Балканска музика и кухня изпълват Орландовци през втория уикенд на април

  • фестивал-
  • табиет-
  • кухня-
  • атракциони

Атракциони за малки и големи ще радват парка „Градска Могила” в четиридневния фестивал

Балканска музика и кухня изпълват Орландовци през втория уикенд на април - 1

В продължение на четири дни, от 11.04 до 14.04, парка „Братска Могила” в софийския квартал Орландовци, ще се превърне в оживено празненство на балканската култура, храна и музика. Традиционният “TABIET” фестивал са добре дошли всички желаещи да се потопят в богатството на балканската и световната кухня. Ще има и много специализирани зони за атракции и отдих.

На сцената ще има изпълнения на живо от популярни изпълнители от България, Гърция и Сърбия, като на 11-ти април старт ще даде фолклорна вечер с участието на Ана-Мария и Злати Петров, заедно с духов оркестър “Закс”. На 12-ти април ще се качат на сцената популярният гръцки изпълнител Ангелос Марас и изгряващия гръцки талант Фани. На 13-ти април гвоздей на програмата е Яни Янков една от най-нашумелите музикални звезди в тв формата “Zvezde Grande” Сърбия, фаворит на Цеца Величкович. Сръбската вечер продължава в компанията на музикален и шоу спектакъл на многократно награждаваните трубачи “Guca” от град Гуча Сърбия . За финал на фестивала, на сцената ще се качат любимия българският изпълнител Дичо и дует Expose.

Посетителите на “TABIET” ще имат възможността да се насладят, както на вкусна традициона Балканска кухня, така и на богато разнообразие на стрийт меню. Ще зарадваме и гостиет, които предпочитат здравословното хранене.

Луна прак за малки и големи ще радват посетителите на “TABIET” в четиридневния фестивал. Разнообразите включва забавни атракциони, като блъскащи се коли, батути, въртележки и други. Всеки ще има възможността да грабне микрофона и да участва в караоке парти, а за спортните натури от “TABIET” са подготвили приятелски турнири по различни активности, като надяждане с кюфтета, бира понг, игри на белот, табла, шах и футбол. Има и нгради.

Богатата програма ще пренесе всички в света на балканското културно многообразие на стил и бит. Комбинацията от артистични, спортни и социални дейности ще насърчат любители на забавленията да се включат напълно в духа на фестивала и да получат заслужен отдих.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    5 2 Отговор
    И колко Евро, ще е входът ???
  • 2 Чешърския котарак

    5 4 Отговор
    Две прегърнати красавици!

    Коментиран от #7

  • 3 ЗиС 5

    3 3 Отговор
    Децата питат,какво е Пуси райът?
  • 4 Механик

    8 3 Отговор
    Ето това ще е едно хубаво събитие! Браво!
    Повече такива да има! Обикновените хора не искат война. Искат спокоен живот за дечицата си и да имат работа ,за да се грижат за тях.
  • 5 Питащ

    6 2 Отговор
    Къде в София е този парк?????????????

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Сила

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Питащ":

    Може на Братската могила вече да и викат така...... Аз съм четвърто поколение софиянец но последните 10,15 години се чувствам в София като емигрант....
  • 7 Сила

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чешърския котарак":

    Фалша и кича ми идват малко в повече..... Липсва само пешкир "Свобода или смърт".......
  • 8 3,14ЗДЕЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Питащ":

    В Кв.Орландовци се намира.
  • 9 Питащ

    1 1 Отговор
    Ако,става дума за "Дигата" при битака то тя е в Малашевци,но ние по-старите я знаем като малашвеция...
  • 10 Потърпевш

    0 0 Отговор
    От много години съм в квартала, но той винаги и бил квартал, а не жк и парка до 58 училище не е бил парк Братска могила,а само парка до могилата и съм потърпевш, защото никой не прецени, че децибелите по 10 часа могат да подлудят човек, а и пушекът от скарите не позволяваше да се отварят прозорци, дори и да нямаше музика
    Иначе добра организация и изпълнение.