Необходими продукти:
- 4 пуешки бутчета;
- кисело мляко - 4 с.л.;
- бяло вино - 100 мл;
- черен пипер - 1/2 к.л.;
- соев сос - 3 с.л.;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- мащерка - 1 ч.л.;
- салвия - 1 ч.л.;
- риган - 1 ч.л.;
- олио - 5 с.л.;
- сол.
Начин на приготвяне:
Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете старателно, поръсете ги със сол.
В купа смесете бялото вино с олиото и киселото мляко. Добавете соевия сос и сухите подправки.
Разбъркайте добре всички съставки за маринатата, след което намажете с нея всяко бутче.
Останалата част от маринатата излейте отгоре. Оставете пуешкото да се маринова за около час.
Прехвърлете ги в тава и покрийте с фолио, сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна.
След около 2 часа махнете фолиото, за да получат бутчетата хубав загар. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тази
10:14 07.04.2024
2 Сухи ,
Коментиран от #3
10:18 07.04.2024
3 Ми тъй като гледам снимката,
До коментар #2 от "Сухи ,":
чудя се дали и тавата не е прегоряла. Ама има всеядни прасета, дето не се впечатляват нито от вида, нито от вкуса и на последно място, че това изгорялото е жив канцероген.10:55 07.04.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Днес ще
11:12 07.04.2024
6 Не зная,
17:35 07.04.2024
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.