31 Май, 2024 07:53 3 750 26

Ваня Червенкова разказа ужасяващи истории от пътуването си в Тибет

  • ваня червенкова-
  • тибет

На свещеното място Ваня също сподели, че забелязва свръхестествени неща, които се случват около нея

"Видях как смъкват труповете от маршрута", разказва бизнесдамата Ваня Червенкова, която е била свидетел на смъртни случаи на екстремно приключение по Тибетските планини. Разказът ѝ е смразяващ с подробностите си, пише varna24.bg.

Бизнесдамата е била част от поклонничеството на най-свещената планина на света хребета Кайлаш, където хиляди хиндуисти, будисти и джайнисти от цял свят правят обиколка около планината пеша, която се счита като свещен ритуал - свещената Кора.

Бизнесдамата е била част от поклонничеството на най-свещената планина на света хребета Кайлаш, където хиляди хиндуисти, будисти и джайнисти от цял свят правят обиколка около планината пеша, която се счита като свещен ритуал - свещената Кора.



Ваня Червенкова споделя също, че, това да има жертви по пътя около Кайлаш, не е нещо необичайно.

"Статистическите данни сочат, че средно в годината по времето на Свещената Кора умират по 20 души", споделя притеснителни данни тя и допълва още един зловещ факт: "Индийците пък смятат, че ако умреш тук, директно отиваш в Рая. Някои идват умишлено да умрат около Кайлаш, затова през последните години им е разрешено да правят Кората единствено индийци с чужди паспорти.

Обиколката около шестхилядника, който е забранен за изкачване, е дълъг 53 км с най-висока точка 5700 м и денивелация на маршрута над 1000 м! Ваня е извървяла целия път пеша, както всички други поклонници, освен това преди това се е готвела доста време за свещената обиколка.

"Дълги години се подготвях за това пътуване и едва сега се почувствах готова, за да се срещна с всички предизвикателства. Аз сбъднах своята мечта! Измолих се за каквото и за когото исках!"

Блондинката, която оцелява след брутална стрелба във Варна преди 21 години, е станала силно вярваща в различни духовни практики, но подчертава, че не прави този ритуал, за да смени религията си, а заради вътрешни убеждения и потребност.

"Тук съм не за да приемам тяхната религия, а за да осъзная част от тяхното учение и да си дам лично отговори на някои въпроси", казва Червенкова, която е минала по път, който съвсем не е бил безопасен.

"Всичко е адски просто и много мизерно, вонята е ужасяваща. Няма защо да идеализираме нищо, но никой тук не очаква и повече. Спим в тежки условия, но вечер сме без вода и светлина...", разказва за липсата на основни нужди в местата, където отсяда.

На свещеното място Ваня също сподели, че забелязва свръхестествени неща, които се случват около нея: "В пълнолунието спря да ми работи часовникът, снимките, които правя, излизат странни, получавам необяснимо главоболие. Дали е молекулата на духа, дали са древните сомати, дали това е писано... но всичко е анормално", завършва Червенкова, която е споделяла, че е имала допир с други измерения и преди.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Край

    47 0 Отговор
    По- гадно нещо от Ваня Червенкова е само Ваня Червенкова която не се е къпала един месец. Че се и хвали…
  • 3 Госあ

    38 0 Отговор
    Как са я пуснали китайците на това свещено място таа, не ми е ясно…
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Адам

    38 0 Отговор
    Дано знаеш на кой Бог си се молила!?
    Не бъркай туристическа разходка с поклоничество.
  • 6 Нбк

    23 4 Отговор
    Много хубави джуки...
  • 7 въпрос

    40 0 Отговор
    Защо някои дами си уголемяват до отврат устните, горните?
  • 8 най важната новина

    38 0 Отговор
    Байгън сте ни занимавали с тази стара ч@нта ! Аман ! През ден ни се дава отчет какво е правила , къде е ходила , къде /с кого/ е спала и пр. Кой се интересува и на кого му пука ?! Ясно ни е , че си плаща , само не можем да разберем защо .
  • 9 стресиран

    33 0 Отговор
    Часовника и бил спрял! Ми,само като я видях на снимка,не само часовника ми спря,ами гръмнаха бушоните,изби вода във ВеЦе-то,алармата на колата се включи а тостера ми запя песента на НЛО "Малеййй - страх" .
  • 10 очевидец

    31 0 Отговор
    Като беше на Антарктида и пингвините я видели, дружно отлетели и се скрили на най-високото място.Обаче и там отишла. Сега е ред на монасите от Шао Лин да отлетят. Въпроса е къде.
  • 11 !!!

    17 0 Отговор
    Шаран.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оооох!

    26 0 Отговор
    Последния ми дерт беше Ваня Червенкова. Впрочем коя беше тя?

    Коментиран от #14

  • 14 Aлфа Bълкът

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Оооох!":

    Ха де, внучка ли е някаква на Вълко Червенков, каква е, що е, никой не казва? Гръмна ли я едно време, ама защо, пак не се знае.

    Коментиран от #16

  • 15 Буля

    19 0 Отговор
    "Молекулата на духа"?Не Валя.Имаш много бръмбари в главата.Суетата ти е взела и малкото акъл.А до Тибет има и железница.Що ходиш пеша?
  • 16 Хмм

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Aлфа Bълкът":

    Май женска мутра.
  • 17 волан

    3 1 Отговор
    Леко с копи-пейст-а.
  • 18 Орел

    8 3 Отговор
    На джуки го докарва
  • 19 Гледам духовните ни бизнес дами

    7 0 Отговор
    И като знам къв съм инженер,как да отида на лекар?
  • 20 ЗОРО

    6 1 Отговор
    Защо се осакатяват с тези огромни джуки? Неразбираема е тази мода?
  • 21 Механик

    11 0 Отговор
    Куцо, кьораво и сакато е тръгнало да покорява света. Всеки сноб с малко парици е тръгнал по круизи, поклонения и прочее. А единствената цел е да покаже на околните колко е по-по-най. А фейсбука се пълни със снимки-недоразумения. Точна като тия снимки тука. Една ДЖУКОнда, дето била "бизнес дама", моля ви се.
    Ама тя се докосвала до сръх естественото и доказателства за това според не е факта, че и е спрял часовника и че я е заболяла главата насред вонята, липсата на светлина и вода.
    Издигнала се е духовно "дамата". Няма място за спор!
  • 22 свръхестествени неща?

    6 0 Отговор
    тибетски демонии
  • 23 Брееееей…

    7 0 Отговор
    Колко важно!
    Ще си го запиша в тефтер!
    Такива като тази… “бизнесдама” много важни стават след такива разходки. И почват да разправят едни истории, в които и те не вярват.
  • 24 Черв.ена гюв.ендия

    9 0 Отговор
    И устата и прилича на г.ъза и.
  • 25 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Тази жена има пси проблеми ! Не я знам коя е обаче интервюто и е нула не слаб 2 ами 0 . Във всяка планина се случват инциденти , дори и само ски така за кеф Гаспар Улиел как си живота .Гледам я се накичила и с рудрашка изобщо знае ли какво е ? И самата история на Буда , живеят семпло ама чисти и дисциплина. Има един французин Матю Рикар който стана будистки монах, който живее в манастир в Непал съвсем други неща пише и казва човека и не само той
  • 26 ужасяваща история

    3 0 Отговор
    Да не я е опънал някой тибетски як?