17 Юли, 2024 11:45 1 562 10

Съпругът на Серина страда от Лаймска болест

  • серина уилямс-
  • съпруг-
  • алексис оханян-
  • лаймска болест

41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове в X

Съпругът на Серина страда от Лаймска болест  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съпругът на Серина Уилямс сподели, че е получил диагнозата лаймска болест - тотален шок за него.

41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове в X, като обясни, че доктори са му съобщили за диагнозата след като е преминал през редица медицински процедури.

Направиха ми пълен набор от сканирания, тестове, т.н. и откриха, че имам лаймска болест“, каза технологичния предприемач Алексис Оханян, който е баща на двете деца на тенис иконата. „Щуро. Без симптоми, за щастие, но ще се лекувам“.

Оханян сподели, че е бил изненадан от диагнозата, след като не попада в категорията, която обикновено е изложена на болестта географски.

Имах близък, който страдаше болестта, преди години, показваше редица симптоми и просто не можеше да разбере, докато не го тестваха за нея и я откриха (също я лекуваха успешно), каза той. „Прекарвам толкова малко време в дивата природа/североизтока, това беше голяма изненада“, добави предприемачът.

Той каза, че „взема някакви антибиотици“, за да се справи с болестта, като добави „Не можеш да ме задържиш, Тик!“ с снимка на анимационния герой Тик.

Оханян подчерта пред своите 563 700 последователи в платформата, че в никакъв случай не дава съвети за здравето по отношение на лаймската болест: „Моля говорете с доктор. Не ме слушайте за никакви здравни съвети“, допълни той.

Клиниката Майо описва лаймската болест като „болест, причинена от борелийни бактерии“, добавяйки, че „хората често получават лаймска болест от ухапване от кърлеж, пренасящ бактерията“.

Клиниката отбеляза, че, въпреки че „кърлежите, които могат да пренасят бактерията живеят в почти цяла Америка“, болестта е най-често срещана в горната част на Средния запад и в североизточните и средноатлантическите щати“ в страната и „също така често срещана в Европа и в южната част на Централна и Югоизточна Канада“.

Хората са изложени на по-висок риск, ако „прекарват времето си там, където живеят кърлежите, например в тревисти, храсчести или гористи местности“, а най-доброто средство за превенция „е да избягвате ухапвания от кърлежи, когато сте на открито“.

CDC заяви, че „476 000 души могат да бъдат диагностицирани и лекувани от лаймска болест всяка година в Съединените щати“, като добави, че общият брой се състои от хора, които са „лекувани въз основа на клинични съмнения, но всъщност нямат лаймска болест“.

Правителствената агенция заяви, че повечето случаи „могат да бъдат лекувани с 10-14-дневен прием на антибиотици“ и че това в „ранните етапи“ на заболяването води до бързо и пълно възстановяване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уфффф....

    13 3 Отговор
    Колко гнусно ! Този се е оженил за пари ! Но се оправдава че е болен , за да не аве , защото му е отвратително !
  • 2 честен ционист

    10 1 Отговор
    Като го гледам страда от гендерная дисфория
  • 3 Де ги

    8 0 Отговор
    намери тия кърлежи ?
  • 4 разбихте ли кода

    10 3 Отговор
    С такава съпруга можеш да лаеш или да скимтиш (лаймски болести).
  • 5 Гунчо

    11 1 Отговор
    При такава половинка лаймската болест е най-малкият проблем...
  • 6 газо

    9 0 Отговор
    Леле какъв хипопотам е станала тая!? Горкият човечец!
  • 7 бай Печкиньо

    7 1 Отговор
    Тая Серина е расистка. Не може така с бял мъж! Черните животи имат значение...
  • 8 д-р Хаус

    6 1 Отговор
    може да го е ухапал брат Уилямс и от това да е развил заболяването
  • 9 Напротив,

    8 0 Отговор
    според мен има някакви сериозни ментални проблеми за да се ожени за това нещо, че и деца да ѝ направи!
    Направо ми става зле като си ги представя в леглото!
  • 10 Аз пък

    9 0 Отговор
    направо изпитвам респект към тоя смел и негнуслив човек!