4 Август, 2024 18:49 972 3

Идрис Елба планира да създаде филмово студио в Занзибар

  • идрис елба-
  • актьор-
  • филмово студио-
  • занзибар-
  • филмова индустрия-
  • африка

Актьорът иска да подпомогне развитието на филмовата индустрия в Африка

Идрис Елба планира да създаде филмово студио в Занзибар - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Идрис Елба планира да създаде филмово студио на танзанийския остров Занзибар, предаде АФП, цитирана от БТА.

Актьорът и рапър, който има корени от Сиера Леоне и Гана, вече е говорил за желанието си да подпомогне развитието на филмовата индустрия в Африка.

„Идрис Елба ще построи модерно студио, подобно на Холивуд, на Ноливуд, което се намира в Нигерия или на Боливуд, в Индия“, каза министърът на инвестициите на Занзибар Шариф Али Шариф. Властите там вече са предоставили на актьора 80 хектара земя на остров Унгуджа.

„Не знам как ще наричаме местната филмова индустрия - може да е „Заливуд“ (Zallywood) или „Завуд“ (Zawood)", каза той по време на Международния филмов фестивал в Занзибар.

Според местните медии студиото може да даде тласък на зараждащите се усилия на Танзания в областта на международното филмопроизводство. Проектът е обсъждан миналата година между Идрис Елба и президента на Танзания госпожа Самия Сулуху Хасан. по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Занзибар, известен със своите тюркоазени води, бели пясъчни плажове и плантации за подправки, е силно зависим от туризма, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идрис Елба

    1 0 Отговор
    Търся бети баламурника от хепито
  • 2 Бети баламурника

    0 0 Отговор
    Дават ми да избирам между 10 кила злато и 500 хиляди лева , е естствено че ще избера кеша да си харча по гръцките капанчета не напразно язе сам бети баламурнико 🤭

    Коментиран от #3

  • 3 Анита смайзер

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бети баламурника":

    Много ясно че ще избереш кеша златото има данък дивидент и данък 10,% 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭 курвенските ни преживявания са по важни мама