7 Септември, 2024 09:00 1 867 9

Безброй огромни крокодили превзеха индийски град

  • крокодили-
  • индия-
  • наводнение

Наводнението на река Вишвамитри прати страховитите зверове при хората

В Индия огромни крокодили превзеха град Вадодара в щата Гуджарат поради наводнението на река Вишвамитри, пише The Hindu („Индуистът“), цитиран от dariknews.bg.

Проливните дъждове в региона в края на август доведоха до изтичане на вода от местен язовир и наводнения. Реката заля улиците на града, а заедно с водата нахлуха и десетки влечуги. Общо река Вишвамитри е дом на около 440 крокодила. Най-малко 24 от бяха са открити в жилищни райони на Вадодара.

„Най-малкият крокодил, който спасихме, беше дълъг половин метър, а най-големият беше 4,2 метра. Той е хванат близо до реката. Тогава жителите ни разказаха за друг огромен крокодил. И още две — дълги около три метра — бяха уловени в четвъртък“, каза инспекторът от горския отдел Карансин Раджпут. Той отбеляза, че няма регистрирани нападения от крокодили срещу хора в града. Раджпут обясни, че крокодилите обикновено не ловуват хора, тъй като предпочитат да се хранят с риби и животински трупове, които падат във водата. В мрежата бе разпространено видео, в което крокодил изяде куче по улиците на наводнения град.

Служителят каза още, че освен огромните влечуги, 75 други животни, включително змии, две големи костенурки с тегло около 40 килограма и едно бодливо прасе, са били премахнати от улиците на Вадодара.

Тъй като нивото на водата във Вишвамитри в момента е спаднало, уловените животни започват да се връщат в естествената им среда. По-рано беше съобщено, че в Индонезия крокодил е нападнал 54-годишна жена, която плувала в река. Останките ѝ са намерени в корема на влечугото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 0 Отговор
    Ще имат да хапват.
  • 2 дон Вито

    6 0 Отговор
    Превзеха, нахлуха....
    Горките животинчета, къде попаднали не по своя воля, да не упражняват разни хлапета в драматизъм.
  • 3 Те не знаят

    10 0 Отговор
    Тук си ги отглеждаме между жилищните блокове.
  • 4 СЛОНА

    3 3 Отговор
    ПУТИН В ВИНОВЕН ЗА ТАЗИ ЕКЗОТИЧНА РАЗХОДКА!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Баце, баце...

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "СЛОНА":

    Толкова си си промил едногънковото мозъче, че няма на къде повече.
    Такива като теб са за съжаление, тотал щета си...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 незнайко

    1 0 Отговор
    ( Останките ѝ са намерени в корема на влечугото.)
    Това изречение можеше да си го спестите . От него следва, че е убит крокодила !
  • 9 Лакоста

    1 0 Отговор
    Всички в бг са много заинтересувани от тази новина, особено от злощастната съдба на бодливото прасе.